SEGRE

MOTOR DAKAR

Barreda diu adéu i Sainz, KO

El castellonenc es retira per un accident quan era líder i el madrileny pateix una avaria i perd diverses hores || Esteve puja quatre llocs i és vint-i-cinquè

El francès Stéphane Peterhansel va guanyar l’etapa d’ahir i se situa tercer de la general de cotxes.

El francès Stéphane Peterhansel va guanyar l’etapa d’ahir i se situa tercer de la general de cotxes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tercera etapa del Dakar, la més llarga de la primera setmana, va ser nefasta per als representants espanyols, en especial per a dos dels que aspiraven a la victòria final. Joan Barreda (Honda) va haver d’abandonar el ral·li, que liderava en la classificació general de motos, mentre que en cotxes Carlos Sainz (Mini) es va acomiadar de les opcions de defensar del títol, creuant meta després perdre diverses hores respecte al guanyador Stéphane Peterhansel (Mini).

Barreda se’n va anar per un barranc i es va quedar atrapat, sense possibilitat de pujar, per la qual cosa va haver de ser rescatat per l’helicòpter de l’organització. D’aquesta forma, el castellonenc suma el tercer abandó en els últims quatre anys i haurà de continuar esperant per conquerir el seu primer Dakar. Els 331 quilòmetres d’especial en motos se’ls va endur el francès Xavier de Soutrait (Yamaha) i el liderat va passar a mans del xilè Pablo Quintanilla (Husqvarna), segon ahir, mentre que l’argentí Kevin Benavides (Honda), tercer a 2 minuts i 37 segons, es va enfilar al segon lloc de la general, a una distància d’11 minuts i 23 segons del líder. Laia Sanz, per la seua part, va entrar la 21 i és dinovena de la general.

Al-Attiyah, segon ahir, torna a manar en cotxes i Quintanilla, líder en motos per l’adéu de Barreda

Va ser una tercera jornada complicada per a molts dels aspirants al triomf final a les dos rodes com l’austríac Matthias Walkner, campió l’any passat, l’australià Toby Price, guanyador el 2016, i el nord-americà Ricky Brabec, company de Barreda, que també es van perdre i van cedir molt de temps.

De la mateixa manera, la tercera etapa en cotxes va colpejar un Sainz que es va quedar bloquejat al quilòmetre 38 de l’especial. El madrileny va saltar una rasa, va trencar la suspensió de la roda esquerra del seu Mini i, al veure’s incapaç de reparar-la al costat del seu copilot, Lucas Cruz, va haver d’esperar diverses hores l’assistència, quedant fora ja de la lluita per reeditar la victòria de l’any passat. L’etapa se la va adjudicar Stéphane Peterhansel (Mini), en lluita amb Al-Attiyah, que va entrar segon a poc més de tres minuts i va recuperar el liderat, desbancant el sud-africà Giniel de Villiers, que es va enfonsar. Nani Roma (Mini) va ser cinquè i ara ocupa la quarta plaça a la general.

Pel que fa a Isidre Esteve, el lleidatà continua escalant posicions i ja és el 25 a la general, després d’entrar ahir a la meta al lloc 26 a 2 h. 01’10” del guanyador de l’etapa.

tracking