SEGRE

ERC a l'Alt Pirineu i l'Aran recolza la candidatura de Jocs Olímpics d'hivern

Els republicans consideren que la situació actual dels accessos municipals als pobles de la zona "és insostenible i d’extrema urgència"

A l'abril es va reunir la taula de treball per a una candidatura olímpica a la qual hi va haver àmplia representació lleidatana.

ERC a l'Alt Pirineu i l'Aran recolza la candidatura de Jocs Olímpics d'hivernRuben Moreno

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Regional d’ERC de l’Alt Pirineu i Aran ha mostrat el seu suport a la iniciativa del Govern de la Generalitat per presentar la candidatura als Jocs Olímpics d’hivern. Ho ha fet mitjançant un comunicat després de realitzar trobades a totes les comarques del seu territori i recollir els arguments a favor i en contra dels ciutadans.

Tot i això, la federació assegura que valorarà el seu posicionament un cop la candidatura es materialitzi en el projecte que ha de definir amb tot detall l’esdeveniment. No obstant, a priori, valora positivament l’efecte de promoció del Pirineu català internacionalment i de l’impuls que pot comportar aquest esdeveniment als esports d’hivern.

Un aspecte comú que ha sorgit en totes les trobades que ha fet la federació és la necessitat urgent que té l’Alt Pirineu i l’Aran en que es materialitzin les inversions necessàries per garantir l’accés a les telecomunicacions de tots els pobles, així com l’accés als propis pobles amb seguretat i la millora de les comunicacions transversals, elements clau per frenar el despoblament i pel desenvolupament econòmic.

La Federació republicana no vol que es condicionin aquestes inversions a la celebració dels Jocs Olímpics, sinó que es "pressupostin i es calendaritzin al més aviat possible", ja que la situació actual pel que fa als accessos a pobles de titularitat municipal "és insostenible i d’extrema urgència".

tracking