SEGRE

OLIMPISME PIRINEUS-BARCELONA 2030

La Generalitat presenta al CSD el seu projecte olímpic

Reunió del secretari de l’Esport, Gerard Figueras, amb María José Rienda

Mariano Soriano, María José Rienda i Gerard Figueras, ahir durant la reunió al CSD.

Mariano Soriano, María José Rienda i Gerard Figueras, ahir durant la reunió al CSD.CSD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Consell Superior d’Esports, María José Rienda, acompanyada pel director general d’Esports, Mariano Soriano, va rebre ahir la visita del secretari general d’Esports de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, que li va presentar el projecte Pirineus-Barcelona per organitzar els Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern 2030.

D’aquesta manera, Rienda va poder conèixer de primera mà la situació actual del projecte abans de presentar la candidatura i va destacar que és un “projecte positiu, a banda d’una gran oportunitat per al país de crear ocupació i infraestructures”, recalcant que “els esdeveniments esportius ajuden a millorar les possibilitats de l’esport espanyol”.

D’altra banda, la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, rebrà dilluns la visita del secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, i de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, per tractar sobre les gestions i la situació actual de l’informe que elabora Ferrocarrils de la Generalitat per presentar-lo al COI.

S’ha de recordar que les quatre diputacions catalanes donen suport a la Generalitat en la candidatura dels Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern del 2030, i així ho van expressar a començaments del mes de desembre passat en la seua visita al Comitè Olímpic Internacional (COI) a Lausana, Suïssa.

Els representants catalans es van reunir amb Thomas Bach, president del COI, i amb Pere Miró, director general adjunt del COI.

Takeda, considerat un dels artífexs que la capital japonesa s’imposés el 2013 a Madrid i Istanbul, va ser interrogat el mes passat per un jutge que investiga des de fa tres anys presumptes irregularitats.

Investiguen el suposat suborn de Tòquio per aconseguir els JOCS OLÍMPICS de 2020 El president del Comitè Olímpic Japonès, Tsunekazu Takeda, està imputat a França per “corrupció activa”, sospitós d’haver subornat membres africans del COI perquè Tòquio aconseguís els Jocs del 2020.

tracking