HOQUEI PATINS OK LLIGA

El Llista no serà cap de sèrie

Va perdre ahir de forma sorprenent a la pista del Vendrell, penúltim classificat, i acaba la primera volta sisè || Els llistats van fallar dos penals i una falta directa a la primera meitat

Els llistats mai es van trobar còmodes en un partit que van dominar a estones.

Els llistats mai es van trobar còmodes en un partit que van dominar a estones.LLEIDA LLISTA BLAVA

El Lleida Llista no serà cap de sèrie en el pròxim sorteig dels quarts de final de la Copa del Rei, després de perdre ahir contra pronòstic a la pista del Vendrell (3-1), fins llavors penúltim classificat de l’OK Lliga i que només havia guanyat un partit. Els llistats haurien pogut sentenciar pràcticament el partit al primer quart d’hora de joc, però van errar una falta directa i dos penals, mentre que a la segona el quadre tarragoní va ser més efectiu i va acabar emportant-se els tres punts, deixant el Llista a la sisena posició al final de la primera volta.

El partit es va poder posar de cara molt aviat per als d’Albert Folguera. Una targeta blava assenyalada sobre Casado va permetre a Oruste llançar una falta directa, però l’argentí la va fallar fins a dos vegades, ja que els àrbitres van fer repetir-la. El Llista va seguir a l’atac, sabedor que necessitava la victòria per ser cap de sèrie a la Copa, a més de la derrota del Caldes a la pista del Liceo, com al final va succeir. D’aquesta manera, al minut 14, els col·legiats van castigar amb penal una acció de la defensa local i Jordi Xixi Creus va tenir una altra clara ocasió per posar en avantatge els seus, però Gerard Camps va tornar a endevinar la intenció del reusenc i va evitar el gol.

Els llistats no van estar encertats en les jugades d’estratègia i el Vendrell va acabar sentenciant

I un minut i mig després, la segona pena màxima per als llistats després d’una targeta blava sobre Manu Necchi, exjugador del Llista. Aquesta vegada va ser Andreu Tomàs el que va executar el penal, però de nou el porter tarragoní va impedir, en una gran intervenció, que el primer gol lleidatà pugés al marcador.

Els llistats estaven agafats a les jugades d’estratègia, com també ho van estar els locals, quan Jordi Ferrer, a cinc minuts per arribar al descans, va veure com Lluís Tomàs li aturava una falta directa producte d’una targeta blava assenyalada sobre Bruno Di Benedetto.

Es va arribar al descans sense gols, encara que el Llista bé hauria pogut anar-se’n als vestidors amb una o dos dianes d’avantatge. Però tot va canviar a la segona meitat. El Vendrell va pressionar més en atac i els de Folguera van tenir més dificultats. Als cinc minuts de la represa, Ferrer es rescabalava de l’error en la falta directa i batia per primera vegada al partit Lluís Tomàs (1-0).

El gol va incentivar els lleidatans, que van gaudir d’un parell d’accions clares abans que Maxi Oruste restablís la igualada nou minuts després (1-1). Semblava que el Llista passaria a dominar la situació, però cinc minuts després es va trobar amb el segon gol, obra de Manu Necchi (2-1). El gol va fer mal als lleidatans.

Folguera va demanar temps mort quan faltaven poc més de cinc minuts a la recerca de la reacció, que finalment no va arribar. Va tenir alguna ocasió per, almenys, equilibrar el partit, però al final va ser el Vendrell el que, de la mà de Gerard Miquel, va sentenciar el xoc amb el tercer gol de falta directa, que els àrbitres també van fer repetir després que Lluís Tomàs aturés el primer llançament.

El tècnic llistat, Albert Folguera, va lamentar la derrota encaixada al Vendrell, però va restar transcendència al fet de no poder ser cap de sèrie a la pròxima Copa del Rei. “Sempre vull ser al més amunt possible a la classificació, però ser cap de sèrie ens hauria posat una pressió afegida, perquè llavors jugues amb l’obligació de guanyar. Ara anirem a la Copa a totes, i si ens toca el Barça, doncs l’afrontarem, no passa res”, va apuntar el tècnic, que va lamentar la falta d’encert del seu equip, sobretot a la primera meitat.

“Hem tingut dos penals i una falta directa però no les hem ficat. No hem estat fins. A més, no ens hem trobat en cap moment i hem jugat massa precipitats. A nivell d’intensitat i ganes no es pot retreure res als meus jugadors”, va assenyalar.

Albert Folguera també va donar mèrits al rival, un Vendrell que intenta sortir de les posicions de descens a Primera divisió. “Ells s’estan jugant molt i no és fàcil guanyar els partits. Ells han aprofitat les ocasions que han tingut i nosaltres no”, va assegurar el tècnic llistat.

Ara l’equip aparcarà momentàniament la competició domèstica per tal de centrar-se en la Europe Cup, l’antiga CERS de la qual és el vigent campió, ja que dissabte vinent jugarà a casa el partit de tornada dels vuitens de final davant del Girona, amb l’avantatge del clar 1-6 obtingut en el partit d’anada.

El Voltregà supera el Reus i obté l’última plaça per anar a la Copa Ahir es va acabar la primera volta i van quedar definits els equips que aniran a la Copa del Rei de Reus. Tenien assegurada la plaça el Barça Lassa, Liceo, Reus Deportiu, Laser Caldes, Lleida Llista, Noia Freixenet i Igualada Rigat, quedant només un bitllet per decidir, que finalment serà per al Voltregà, que ahir va sorprendre guanyant el Reus per 2-1. L’altre equip que tenia més opcions, el Calafell, es va quedar amb la mel als llavis malgrat el seu triomf per 4-3 davant de l’Igualada.