Ni el Barça ni Messi afluixen

Luis Suárez, bigolejador, i un recuperat Coutinho condueixen el quadre blaugrana a la victòria amb l’Eibar el dia en què l’argentí marca el seu gol 400 a la Lliga || Tanca la primera volta com a líder sòlid

Leo Messi, Luis Suárez i Jordi Alba celebren el gol anotat per l’argentí, el número 400 del seu compte a la Lliga espanyola.EFE

El FC Barcelona va continuar ferm en el liderat de LaLiga Santander amb una victòria per 3-0 davant de l’Eibar, més clara en el marcador que en l’aspecte futbolístic i que va encimbellar Leo Messi amb una nova xifra golejadora simbòlica per tancar la primera volta. L’argentí va entrar a la història de la Lliga espanyola després de marcar el 2-0 i aconseguir ja la xifra de 400 gols al campionat estatal, una altra barrera superada pel 10, que com el seu equip, no va arrelar un encontre excessivament brillant, resolt a favor seu gràcies a la pegada i a una bona sortida a la segona meitat per posar fi a la resistència d’un rival tan valent com tímid i innocent.

Fidel al que estava previst, l’Eibar va sortir atrevit a la gespa del Camp Nou i va intentar pressionar molt a dalt des del principi un Barça en què les novetats eren Arthur per Arturo Vidal i, sobretot, Philippe Coutinho per Ousmane Dembelé, malgrat que el brasiler venia d’arrelar una pèssima actuació en Copa al camp del Llevant. Incòmode i sense poder connectar amb Messi, al líder li va costar imposar el seu futbol de possessió i d’inici es jugava més al camp blaugrana.

El brasiler, després del mal partit coper, va anar de menys a més i va exhibir dots a la segona meitat

Tanmateix, el 10 era el principal generador de perill local. La seua arxiconeguda connexió amb Jordi Alba li va donar als seus la primera gran ocasió que van tenir, i minuts després, va malgastar una mala entrega de Cucurella quan potser la millor opció era la passada a Luis Suárez. L’Eibar dominava, però no amenaça Ter Stegen, i el seu rival va tirar de qualitat per obrir l’electrònic amb una jugada de tiralínies al primer toc culminada per l’uruguaià. Suárez va cedir a Coutinho i ell l’hi va tornar dins de l’àrea perquè el charrúa, gairebé caient, culminés la jugada amb un precís xut creuat que va trencar la defensa visitant i va col·locar l’1-0 als 19 minuts de joc.

El gol no va canviar l’escenari perquè el Barça va continuar sense poder manar, sense la fórmula per trencar la pressió visitant i poder connectar amb els de dalt, encara que cada vegada que ho feia, s’intuïa perill. Al bàndol armer, un perillós cop de cap de Sergi Enrich va ser la seua única ocasió en una demostració del perquè dels seus mals números a nivell ofensiu del campionat com a visitant (cinc gols).

I no va passar gaire més durant els primers 45 minuts perquè el conjunt blaugrana a penes va sortir molt més a l’àrea d’Asier Riesgo, en bona mesura pel seu bon entramat per no permetre que Messi entrés en contacte amb la pilota, ni tan sols en zones més allunyades. Una caiguda a l’àrea d’un Coutinho gris i sense aprofitar la seua oportunitat fins al moment va ser el més destacable abans del descans.

Després de l’aturada, les coses se li van torçar massa als de José Luis Mendilibar. Arbilla va realitzar una mala entrega en camp propi i el trident blaugrana no va perdonar per combinar-se per fer el 2-0 d’un Messi fent un nou mos a la història del futbol estatal. La diana va fer mal a l’Eibar i Luis Suárez, primer, i el 10 argentí després van perdonar, abans que l’uruguaià, en una altra concessió visitant liquidés el xoc amb el tercer gol, el segon del seu compte particular.

L’equip basc va quedar molt tocat i va perdre tota la força i pressió que havia tingut fins abans d’un descans que també va reactivar la qualitat de Coutinho. El brasiler, amb més pilota i espais, va poder brillar en l’intent de retallar aquesta distància que sembla tenir amb Dembélé. Valverde, intel·ligent, va posar el veloç francès, però per Arthur per formar un equip molt ofensiu amb l’ex del Liverpool més de centrecampista. L’electrònic, el pas dels minuts i el partit coper d’aquest dijous contra el Llevant van provocar un descens de la intensitat. El Barça es va conformar amb el marcador.