SEGRE

FUTBOL ARBITRATGE

El col·legiat lleidatà Gòdia Solé, de vint anys, ha debutat aquesta temporada a Segona B

El col·legiat lleidatà, de vint anys, ha debutat aquesta temporada a Segona B || També ha estat quart àrbitre en partits de Segona A

El lleidatà Gòdia Solé, durant el partit del seu debut a Terol.

El lleidatà Gòdia Solé, durant el partit del seu debut a Terol.DIARIO DE TERUEL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan Xavier Estrada Fernández, àrbitre internacional lleidatà, va debutar a Segona divisió B el 2004, tenia 28 anys i 218 dies. Als 30, Estrada va debutar a Segona A i amb 33 va fer el debut a Primera. Des d’aquesta temporada hi ha un altre àrbitre lleidatà a la categoria de bronze, Pol Gòdia Solé (Lleida, 6-9-1998). Gòdia va debutar el 2 de setembre amb 19 anys i 361 dies, pràcticament una dècada més jove que Estrada.

De fet, Estrada és el seu mirall: “Per a nosaltres és un referent, a més és de fàcil accés i parlem de tant en tant.” Un altre dels seus models és Albert Català, àrbitre de Segona B nascut a Reus però que els seus deu anys d’arbitratge els ha desenvolupat al Comitè Tècnic de Lleida. Estrada va debutar en un Peralta-Novelda que va acabar 1-0. Va ser el mateix resultat que es va donar al primer partit de Gòdia, un Terol-València Mestalla, a la segona jornada de l’actual Lliga. El lleidatà recorda el debut “amb la tensió pròpia de cada partit, sense nervis però sí amb la sensació que hi ha més coses en joc”.

El jove lleidatà compagina l’arbitratge amb els estudis d’enginyeria informàtica i ADE a la UdL

Als seus vint anys, ja és l’àrbitre lleidatà en una categoria més alta després d’Estrada, i un dels deu catalans de Segona B, d’entre els quals és el més jove. És la sisena temporada d’aquest estudiant d’enginyeria informàtica i ADE a la UdL amb el xiulet.

Després d’un any al futbol base, va passar de Tercera Catalana a Primera Catalana en una temporada i, després de dos anys en aquesta categoria, va ascendir a Tercera divisió, on només va estar la temporada passada, en la qual ja va ascendir a Segona B.

A la categoria de bronze, una vegada finalitzada la primera volta del campionat, Gòdia ja ha arbitrat set encontres. “Fins ara tots les partits han anat bé, han estat molt tranquils”, apunta Gòdia, que assenyala que “a Segona B és difícil tenir complicacions, és molt més fàcil a territorial”.

A més, en el seu primer any a Segona B, una de les tasques dels col·legiats és fer de quart àrbitre a Segona A, funció que el lleidatà ha portat a terme en quatre partits. “A Segona encara es nota més el canvi”, explica Gòdia, que a partir de la temporada que ve podrà ja fer de quart àrbitre a Primera.

La màxima categoria és, com en qualsevol àrbitre, una de les seues il·lusions: “Sempre tens la il·lusió i les ganes d’intentar-ho, encara que arribar a Segona B ja és una cosa bastant difícil. No seria realista posar-se objectius, crec que s’ha de disfrutar de la categoria i el que hagi de venir, vindrà”.

tracking