SEGRE

HANDBOL COMPETICIÓ

Lliçó de 'fair play' de l'Associació Lleidatana d'Handbol

El cadet i el juvenil de l’Associació, que només tenien sis jugadores, van veure com els rivals jugaven amb un efectiu menys per igualar les forces || El club lleidatà va agrair el gest públicament

Les jugadores del juvenil de l’Associació i de les Franqueses, al partit de la primera volta.

Les jugadores del juvenil de l’Associació i de les Franqueses, al partit de la primera volta.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fomentar els valors en l’esport hauria de ser una màxima de tots els clubs i a tots els nivells, els de dalt per donar exemple als joves i aquests perquè fos la base de la seua formació. Diumenge passat es van viure dos situacions en les quals va imperar el joc net per damunt de tot, i que va tenir a l’Associació Lleidatana d’Handbol com a testimoni. Dos dels equips de base, el cadet i el juvenil, van assistir als respectius partits a les pistes de Sant Pere de Ribes i les Franqueses molt minvats per les baixes, tant que només van poder formar amb sis jugadores, una menys de les reglamentàries. Els rivals, sense pensar-s’ho dos vegades, van decidir jugar amb una jugadora menys per igualar les forces, un gest que el club lleidatà va agrair públicament a les xarxes socials.

“Estem molt agraïts, i així l’hi vam fer arribar als dos clubs, pel comportament que van tenir, que enalteix els valors que haurien d’imperar en el món de l’esport, i més quan es tracta de categories de formació, en les quals no sempre val allò de guanyar tant sí com no”, va declarar ahir Guillem Puertas, vicepresident de l’Associació, que va afegir que “aquest tipus de conductes suposen un aprenentatge per als joves, que siguin conscients que no tot val per guanyar”.

“Estem molt agraïts del comportament que van tenir i que enalteix els valors de l’esport”

Els dos equips de l’Associació van afrontar la darrera jornada amb una desena de baixes, la majoria per lesió o malaltia, cosa que va obligar el juvenil a viatjar amb només cinc jugadores de pista més la portera. El tècnic de les Franqueses, quan va veure la situació del rival, va optar per jugar des del primer minut amb una integrant menys a la pista perquè les forces s’igualessin.

Encara que les lleidatanes no van poder fer cap rotació (juguen dos parts de trenta minuts com les sèniors), van mantenir les opcions de victòria fins als últims minuts, i finalment van caure per 44-40. El cadet, per la seua banda, va visitar el Sant Pere de Ribes amb només set jugadores disponibles, però al minut 20 de la primera part una d’elles va haver d’abandonar la pista per lesió. Aleshores, el tècnic barceloní, sabedor que el rival no tenia recanvi, va reaccionar traient de la pista una de les seues. Al final la victòria va caure del costat del Ribes per 34-21.

L’equip de Divisió d’Honor Plata, molt a prop d’un altre descens L’equip de l’Associació Lleidatana que milita a la Divisió d’Honor Plata està cada vegada més a prop de certificar el descens, el tercer en les últimes quatre temporades. La plantilla lleidatana, que va arrancar la temporada amb una victòria, ja acumula catorze derrotes consecutives i es troba a cinc punts de les posicions de salvació que marca l’Agustins d’Alacant. Aquesta situació, que no és nova, s’afronta des del club com una oportunitat per fomentar la participació de jugadores del planter, perquè vagin adquirint experiència en una categoria superior. “La situació és la que és i lluitarem fins al final per intentar salvar-nos, encara que és molt complicat. S’hi ha de buscar la part positiva i donar minuts de qualitat a les jugadores de la base, que són el nostre futur”, afirma en aquest sentit Guillem Puertas, que veu complicat que, en cas de baixar, puguin salvar-se novament als despatxos.

tracking