SEGRE

ATLETISME CARRERES POPULARS

La Cursa de l'Oli iguala el rècord i estrena distància

Arribarà als 800 participants i afegeix una carrera popular de 5 quilòmetres

La prova es va presentar ahir a la Diputació, un dels patrocinadors.

La prova es va presentar ahir a la Diputació, un dels patrocinadors.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cursa de l’Oli de les Borges Blanques, que es disputarà aquest diumenge en el marc de la 56 Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, arriba a la setzena edició amb novetats i iguala el seu rècord de participants. De fet, l’organització, que va a càrrec del Club Atlètic Borges, va esgotar les 750 inscripcions que es van oferir inicialment en tot just una setmana, amb la qual cosa diumenge preveu arribar i fins i tot superar els 800 atletes, unes xifres que ja es van donar anys enrere.

“Vam tancar les inscripcions en una sola setmana i, molt a desgrat nostre, vam haver de dir prou perquè volem donar un servei de qualitat a tots els participants”, va apuntar Xavier Sahuquillo, director de la cursa, que no descarta ampliar el nombre de participants en futures edicions i poder arribar al miler. “És una cosa que ens estem plantejant, potser per quan complim els vint anys”, va afirmar.

La prova, que serà puntuable per a la Lliga Ponent, presenta novetats pel que fa al recorregut, ja que s’estrenarà la distància de 5 quilòmetres que tant han sol·licitat els mateixos corredors, i que compta amb uns 150 inscrits. Aquesta carrera s’afegeix al recorregut tradicional, que enguany s’ha retallat en uns 600 metres per deixar-los en els 10 quilòmetres exactes. Així, els participants podran optar entre aquests dos trajectes, que transitaran pels carrers de la capital de les Garrigues i per camins del municipi. El punt de sortida i arribada serà al passeig del Terral, per la qual cosa els participants hi passaran una segona vegada després de la sortida, una altra de les novetats d’aquesta setzena edició.

Com és habitual, els guanyadors absoluts de les dos distàncies, tant masculins com femenins, tindran un premi molt especial, ja que s’emportaran el seu pes en oli. En el conjunt de totes les categories s’entregaran un total de cinquanta-cinc premis. Tots els participants rebran com a obsequi una botella d’oli d’oliva verge extra de la Cooperativa Sant Isidre, així com unes malles Megamo Hoko, sense oblidar de l’esmorzar típic, els avituallaments i altres detalls que preveu l’organització, que també destinarà part de la inscripció a la lluita contra el càncer.

tracking