SEGRE

Quins són els esports amb més dopatge?

El ciclisme apareix en el número 13 de la llista

El ciclisme apareix en el número 13 de la llista

Quins són els esports amb més dopatge?EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ciclisme apareix al lloc número 13 a la llista d’esports amb més casos de dopatge el 2018, segons l’estudi publicat pel Moviment per a un Ciclisme Fiable (MPCC), associació que té per objectiu defensar la idea d’un ciclisme transparent i responsable, que actualment compta entre els seus membres amb 7 equips del World Tour.

Segons les xifres del MPCC hi ha una dotzena d’esports la credibilitat dels quals està més danyada que la del ciclisme, en la qual l’atletisme, amb 98 casos, beisbol (83), halterofília (74) i futbol (73) ocupen les primeres posicions. El ciclisme en té 17.

Aquest baròmetre del MPCC, que només té en compte els casos revelats per les federacions o la premsa i entre els quals només es referencien els relacionats amb atletes o professionals d’alt nivell, assenyala els Estats Units com el país més afectat amb el dopatge amb 128 casos, seguit de Rússia amb 71 i Itàlia amb 39. Espanya figura al lloc 12, amb 11.

El MPCC celebra que "no hi hagi casos de corrupció que entelin el nostre esport" i afegeix que el ciclisme "no genera grans volums de diners involucrats en les apostes en línia, a diferència del futbol o el criquet, per exemple".

Per primera vegada, el MPCC també ha comptabilitzat aquest any els casos de corrupció, que inclou tant la negligència financera com el frau de partits. Aquests casos, revelats amb més freqüència per la premsa, soscaven greument la credibilitat de l’esport, igual com els casos de dopatge, segons l’informe. Encara que no són tan nombrosos, els casos de corrupció estan lluny de ser insignificants, "ja que n’hem identificat 136 (tots els esports combinats) durant l’any 2018. Es va trobar un cas corrupció a cinquanta països, però que sembla centrar-se en una dotzena d’esports.

Nombre de casos de dopatge i corrupció revelats el 2018 per esport:

.1. Atletisme 102

.2. Beisbol 83

.3. Halterofília 74

.4. Futbol 73

.5. Equitació 41

13. Ciclisme 17

Casos revelats per països:

.1. Estats Units 131

.2. Rússia 76

.3. Itàlia 42

.4. República Dominicana 29

.5. Índia 27

12. Espanya 14.

tracking