SEGRE

ATLETISME ESPORT SOLIDARI

La lleidatana Elena Aguilar participa en la mitja marató de Barcelona per ajudar les dones de l'Índia

La lleidatana Elena Aguilar participa en la mitja marató de Barcelona per ajudar les dones de l’Índia || En benefici de l’ONG Sonrisas de Bombay

Elena Aguilar, durant una visita a un col·legi infantil de la ciutat índia de Bombai.

Elena Aguilar, durant una visita a un col·legi infantil de la ciutat índia de Bombai.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esport no és només competició i la història de la lleidatana Elena Aguilar n’és una bona prova. Sense experiència en el running, aquesta farmacèutica de 28 anys que treballa com a project manager en una empresa de cosmètica, correrà el 10 de febrer la mitja marató de Barcelona per tal de lluitar contra la discriminació i la desigualtat de les nenes i dones de la ciutat índia de Bombai. Per fer-ho, s’ha inscrit a la cursa en la categoria de dorsal solidari. L’organització li regala la inscripció a canvi que recapti 500 euros a través de la plataforma de crowdfunding migranodearena.org. En tot just un parell de setmanes ja suma 850 euros recaptats quan falten més de vint dies per a la cursa. Els diners aniran destinats a l’ONG Sonrisas de Bombay. L’amor de l’Elena per l’Índia va sorgir a través de la seua àvia, que li va deixar un llibre titulat La pasión india, que narra la història real d’una ballarina espanyola que es va casar amb el maharajà de Kapurthala. “Allà va començar el meu interès per aquesta cultura i fa dos anys vaig decidir anar-hi sola. Tenia una mica de por pel que expliquen de la inseguretat que hi ha, però em vaig enamorar definitivament de l’Índia”, explica.

Poc temps després d’aquell curt viatge de deu dies, va llegir un segon llibre, Dones de Bombai, de Jaume Sanllorente, fundador de l’ONG Sonrisas de Bombay i va tornar al gegant asiàtic, aquest cop ja en clau solidària. Va trepitjar els carrers dels slums o barraques, va visitar col·legis i va conèixer de prop els projectes de Sonrisas de Bombay. “Vaig visitar un centre on només hi ha nens d’entre 2 i 4 anys víctimes de tràfic humà. Les seues mares són, majoritàriament, nenes que la seua família va vendre a màfies per 70 euros i que acaben en xarxes de prostitució.” Després de la mitja marató vol seguir amb la seua croada. “Hi ha moltes idees i menys temps del que m’agradaria, però val la pena”, assegura.

Elena Aguilar, durant una visita a un col·legi infantil de la ciutat índia de Bombai.

Elena Aguilar, durant una visita a un col·legi infantil de la ciutat índia de Bombai.SEGRE

tracking