SEGRE

DEPORTES

El Llevant presentarà avui la denúncia

Davant de la Federació, per suposada alineació indeguda de Chumi, del planter, a l’anada a l’estar sancionat || El Barça ho nega

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Llevant, Quico Catalán, va assegurar hores abans de l’inici del partit que té previst denunciar avui la possible alineació indeguda Chumi, del planter, a l’anada, ja que va dir que hi ha jurisprudència “sòlida que avala” aquesta decisió. El diari El Mundo va revelar ahir que Chumi havia estat suspès el dia abans del duel coper pel comitè de competició per acumulació d’amonestacions amb el Barça B. Al conèixer-se aquesta anomalia, els advocats del Llevant van analitzar el cas i van decidir denunciar malgrat estar fora de termini, ja que s’ha de presentar en les quaranta-vuit hores posteriors al partit.

“Lògicament, hem estat tota la tarda treballant i estudiant tot el que sabeu, he de reconèixer que el Llevant passi el que passi al terreny de joc traslladarà demà –avui– aquesta situació a la Federació Espanyola de Futbol. Entenem que hi ha jurisprudència suficient, sòlida i que avala que el Llevant hagi de donar trasllat d’aquest fet a la Federació”, va explicar Català, que va lamentar aquesta situació. “Primer traslladar que no és una situació fàcil perquè ens agrada lluitar al camp pels resultats”, va dir.

Un jugador d’un filial amb una sanció lleu, inferior a dos partits, pot jugar amb el primer equip

El FC Barcelona, per la seua banda, va negar ahir haver incorregut en una possible alineació indeguda i va assegurar que està “molt tranquil”, ja que considera que Chumi podia jugar l’encontre, partint d’un canvi al codi disciplinari de l’RFEF. A la circular número 28 del novembre del 2018, l’RFEF anunciava la introducció d’un apartat a l’article 56 respecte al compliment de sancions, pel qual un jugador d’un filial amb una sanció lleu (inferior a dos partits), com és el cas de Chumi, pot jugar amb el primer equip, sempre que tingui fitxa, en una altra competició.

“Les sancions de caràcter lleu es compliran en les competicions en les quals l’infractor es troba fent ús d’una determinada llicència i, les de caràcter greu o molt greu, en qualsevol competició, això amb independència de la llicència que s’estigués utilitzant en el moment de la comissió de la infracció”, assenyala la circular.

Per la seua banda, el Reial Madrid ja va ser expulsat de la Copa la temporada 2015-2016 per alineació indeguda de Denís Txérixev.

tracking