El Barça remunta i es classifica per als quarts de final a l'espera de la resolució de la denúncia per alineació indeguda

El Barça remunta i es classifica per als quarts de final a l’espera de la resolució de la denúncia que presentarà el Llevant per alineació indeguda de Chumi, del planter, a l’anada || Dembélé, amb una mica de sort, va fer els 2 primers i Messi va segellar el pas

Leo Messi, que ahir va jugar de fals ‘9’, no va faltar a la cita amb el gol.

Leo Messi, que ahir va jugar de fals ‘9’, no va faltar a la cita amb el gol.EFE

El Barça, amb un doblet d’Ousmane Dembélé i un gol de Leo Messi, va remuntar el 2-1 en contra de l’anada per segellar el pas als quarts de final de la Copa del Rei (3-0) amb el Llevant, a l’espera que els despatxos donin el veredicte sobre la suposada alineació indeguda de Chumi, del planter, al Ciutat de València. El vigent campió es va mostrar molt superior a un Llevant que es va salvar d’encaixar un resultat més voluminós gràcies a la brillant actuació de l’arquer Aitor Fernández.

El Barcelona va saltar a la gespa una mica adormit i amb Messi un pèl desencertat. Però una falta llunyana al minut 15 que Aitor Fernández va rebutjar va ser el punt d’inflexió perquè l’argentí s’activés. Sense Luis Suárez, el 10 blaugrana va ocupar la posició de 9 i el Llevant va patir el seu desequilibri quan el de Rosario va endarrerir la seua posició original i va connectar amb la medul·lar. Amb Messi connectat, el Barça va ser un vendaval. Primer va avisar Coutinho amb una fuetada desviada, va seguir Messi amb un xut creuat i ras que va desviar amb el peu el porter del Llevant. També s’afegien a la festa d’ocasions Murillo i Vidal amb dos rematades de cap que van sortir desviades per poc.

Va encarrilar ràpid el partit i hauria pogut aconseguir una golejada encara més gran si no fos pel porter rival

Amb el Llevant desarmat, el premi per als blaugranes va arribar a empentes i rodolons i amb un únic protagonista: Dembélé. El francès, elèctric per la dreta, es va enfundar el vestit de golejador amb sort. Messi va ser el seu assistent de luxe. Al primer, l’argentí va recuperar una pilota a la zona de tres quarts, va connectar dins de l’àrea amb el francès que, després de dos dríblings, va topar amb Cabaco, que va tapar el xut amb la mala sort que el seu rebuig toqués la cama del fletxa blaugrana i es colés a la porteria. Sense temps a recuperar-se, el Llevant veuria com Dembélé anotava el segon al cap d’un minut (min.31). El gal va tornar a aprofitar-se d’un altre servei màgic de Messi. El seu primer control va ser bo, la retallada a Aitor Fernandéz no tant, una cosa que el va obligar a dibuixar una rematada suau que el porter rebutjaria, sense voler-ho, cap a la xarxa. El Barcelona va continuar ofegant el Llevant i Aitor evitaria el tercer en una doble ocasió de Coutinho i Messi després d’una transició letal.

A la represa, el monòleg blaugrana no va cessar. Còmode amb la pilota i profund en atac, el Barça va prémer l’accelerador per encarrilar l’eliminatòria. El primer a intentar-ho va ser Coutinho amb una diana anul·lada per fora de joc poc abans que Messi anotés el tercer. La jugada va arribar per la banda dreta. Dembélé va enviar una pilota profunda a Semedo que, amb una assistència lateral rasa, va habilitar el 10 que, des del balcó de l’àrea, es va plantar davant d’Aitor Fernández, a qui va aixecar subtilment la pilota a la sortida. Amb Messi i Dembélé desequilibrant, les ocasions de l’equip blaugrana es multiplicaven. El quart gol no el va anotar Coutinho perquè no va ser capaç d’impactar la seua habitual rosca amb la destra que va acabar en mans de l’Aitor. Amb Luis Suárez a la pista, l’uruguaià va tenir dos clares ocasions, una vaselina que va desviar el porter i un tret que va rebutjar amb la cara i sense voler Coke. El Llevant, amb més espais al tram final del duel, arribava a l’àrea blaugrana sense convicció i només va posar la por al cos de l’aficionat blaugrana amb una rematada a l’últim minut que Boateng, des de dins de l’àrea, va enviar al pal. Un ensurt final per al Barcelona, que va tancar la classificació als quarts de final mirant de reüll els despatxos.