SEGRE

PIRAGÜISME CALENDARI

Lleida organitzarà 2 Estatals i 4 Copes d'Espanya enguany

Els Mundials de la Seu i Sort seran les proves estel·lars de la temporada

El Parc del Segre tornarà a acollir proves de descens esprint amb vista al Mundial.

El Parc del Segre tornarà a acollir proves de descens esprint amb vista al Mundial.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 2019 ve carregat de proves de primer nivell de piragüisme a Lleida, en què destaquen per damunt de tot els dos Campionats del Món, el d’eslàlom i descens esprint, que se celebrarà al Parc del Segre de la Seu d’Urgell del 24, al 29 de setembre, i el d’estil lliure, que tindrà el Parc de l’Aigüerola de Sort com a escenari del 2 el 7 de juliol. Per a les dos competicions –serà la tercera vegada que el Mundial recali a la Seu i la primera a Sort–, s’han previst obres als canals i voltants, amb una inversió total d’un milió en el cas de la seu urgellenca i de gairebé un milió i mig a la pallaresa.

A nivell estatal, Lleida organitzarà sis proves al llarg de la temporada, entre les quals dos Campionats d’Espanya absolut. Tots dos s’organitzaran a la instal·lació olímpica urgellenca. Els dies 6 i 7 d’abril es disputarà el de descens de patrulles esprint, paral·lelament a la Copa d’Espanya clàssica i esprint de la mateixa modalitat, mentre que el 3 i 4 d’agost serà el torn de l’eslàlom.

La resta de competicions seran del calendari de la Copa d’Espanya. A la capital del Pallars Sobirà es disputarà la prova absoluta de freestyle, el 27 i 28 d’abril, i la Copa de Joves Promeses, el 20 i 21 de juny. Al canal olímpic de la Seu, per la seua part, també se celebraran la Copa d’Espanya d’eslàlom, els dies 18 i 19 de maig. A nivell autonòmic, està confirmat que Sort també allotjarà el Campionat de Catalunya absolut d’estil lliure al setembre.

En aquesta competició també farà el seu selectiu la selecció francesa. Pel que fa a l’eslàlom, les proves de selecció seran a la Seu d’Urgell, probablement els dies 29, 30 i 31 de març, i a Pau, durant el 5, 6 i 7 d’abril.

Selectiu a Sort a l’abril El Parc de l’Aigüerola de Sort acollirà el 27 i 28 d’abril, coincidint amb la Copa d’Espanya de freestyle, el selectiu per formar la selecció espanyola que competirà al Mundial, a què aspiren una desena de lleidatans.

tracking