EL MILLOREL PITJOR

CRÒNICA. Cinquena derrota seguida del Força Lleida, que surt de la zona de 'play-off' per primera vegada en tota la temporada

Cinquena derrota seguida del Força Lleida, que surt de la zona de ‘play-off’ per primera vegada en tota la temporada || El partit va quedar sentenciat en el tercer quart i l’equip de Serna no va poder ni tan sols defensar els 20 punts d’‘average’ de l’estrena de lliga

Quintela obstaculitza un rival durant el partit d’ahir.

Quintela obstaculitza un rival durant el partit d’ahir.ÚLTIMA HORA

L’ICG Força Lleida va encaixar ahir una vergonyant derrota a la pista del Palma (85-57), la cinquena consecutiva, que va tenir com a conseqüència que l’equip surt de la zona de play-off per primera vegada en tota la temporada. L’equip que dirigeix Jorge Serna va perdre a més l’average particular amb els balears, en un partit que se’ls va escapar ja en el segon quart i en què les diferències van arribar a ser d’escàndol durant els últims compassos.

Els dos equips van començar massa pendents del rival, la qual cosa es va traduir en uns primers minuts d’espant. Tanmateix, l’ICG Força Lleida va aconseguir una mínima renda de tres punts amb un triple de Quintela, encara que Kyei se’n va haver d’anar a la banqueta molt aviat amb dos de personals sobre Guerra. Jorge Serna va donar entrada a Stutz i van començar les rotacions, que van acabar perjudicant els lleidatans amb un parcial de 9-0 (13-7). Va reaccionar ràpidament el conjunt lleidatà amb un triple frontal de Stutz, però el Palma portava les regnes del partit, amb l’ICG a remolc. El conjunt balear va anar agafant confiança, davant d’un rival que no es va assemblar en res a l’equip de la primera meitat a Sevilla. D’aquesta forma es va situar amb 5 punts d’avantatge a punt del final del primer quart amb un triple d’Erik Quintela. Sort que Djuran va ser el més llest de la pista i, gairebé sobre la botzina, va establir el 21-18. Mal menor en uns deu minuts dolents.

L’ICG Força Lleida va arribar a perdre per 38 punts, vorejant la pitjor pallissa de la seua història a la LEB Or

Semblava que l’ICG Força Lleida es posava les piles en l’inici del segon quart. Però va ser un miratge que va durar les cistelles de Fall i Steel. Llavors l’equip va caure en barrina. Barber va agafar la iniciativa per part dels balears i va posar els seus davant, desesperant Serna, que va demanar temps amb 6:59 per arribar al descans (28-22). Però Turner va perdre la pilota en la primera possessió i el Palma va seguir al seu aire, castigant sense parar els errors dels lleidatans i escapant-se en el marcador amb un parcial d’11-0 (32-22). L’únic que semblava haver pres el pols al matx era Quintela, que s’enfrontava al seu germà Erik, però no es va veure secundat per cap company. Així, els balears no van tardar a situar-se 12 punts a dalt (36-24) i Serna va gastar els seus temps a falta de 3:01 per al descans. No hi havia indici de reacció. Uclés va posar el Palma amb 14 punts d’avantatge i va contestar Quintela, parant el partit Félix Alonso de forma immediata. Uclés i Bivià es van encarregar de deixar el xoc encarrilat al descans, amb una màxima diferència de 16 (42-26). L’ICG Força Lleida s’havia quedat en només 8 punts en el segon quart, un dels pitjors de la temporada, amb quatre de Quintela, l’únic que se salvava de la crema. Els lleidatans van sortir a totes després del pas pels vestidors, però van encaixar el primer cop. Triple de Bivià tot just començar el tercer quart i una nova màxima diferència de 19 punts. Turner semblava molt més intens, però va seguir cometent un error rere l’altre, per a desesperació de la banqueta. Uclés i Bivià, amb un altre triple, van posar les diferències per sobre dels 20 punts amb el 50-28. Va respondre Djuran amb la seua única aparició destacable, un llançament exterior. El partit va entrar en una fase crítica, amb errors dels dos equips, que no aconseguien anotar. Però si algú podia trencar aquesta ratxa ahir havia de ser el Palma, que ho va fer amb una estratosfèrica esmaixada. Poc després Tomàs va tornar a renovar la màxima diferència a favor dels balears, que se n’anaven ja per 24 punts de marge (56-32). Serna va parar el partit a la recerca d’una mínima reacció del seu equip, encara que fos d’actitud. Faltaven 3:43 per al final del tercer quart i l’únic que va passar és que Guerra va tornar a anotar i Tomàs va encistellar un nou triple per als 29 punts d’avantatge (61-32). Chapela va respondre amb un altre llançament exterior, però ahir a l’ICG Força Lleida li sortia tot malament i Uclés va anotar un altre triple sobre la botzina per al 64-35. El partit estava més que sentenciat. Ara quedaven 10 minuts per defensar l’average de 20 punts. Però ni de bon tros feia aquest efecte. Serna va haver de demanar temps perquè el Palma es va situar 31 per sobre (70-39). I ho va fer amb el 76-41 a 5:27 perquè el ridícul prenia grans proporcions. Els últims instants es van convertir en un intercanvi de cistelles sense sentit, que no van sinó certificar la cinquena derrota seguida de l’equip, que surt del play-off.