Messi, de nou al rescat

L’argentí, a qui va donar descans Valverde, surt a la segona part amb el partit empatat, origina el 2-1 i marca el 3-1 || Destaquen Dembélé i Aleñà, a més de Luis Suárez, que va anotar un gol, i Jordi Alba, que va fer dos assistències

Leo Messi s’abraça amb Jordi Alba, que va fer l’assistència a l’argentí perquè marqués el tercer gol blaugrana, que consolidava el triomf davant d’un combatiu Leganés.EFE

La que havia de ser la primera gran nit d’Ousmane Dembélé com a barcelonista va acabar amb una nova exhibició de Leo Messi, que en va tenir prou amb mitja hora per dinamitar el partit, intervenir en el 2-1 i marcar el 3-1 davant el Leganés.

Messi va veure els primers 66 minuts des de la banqueta. A la grada, la mirada impacient d’un espectador, que amb una gran foto de l’astre argentí i la frase “He viatjat 5.000 milles per veure aquesta llegenda”, no podia creure la seua mala sort. Però tot va canviar, va sortir Leo i el Barça va remuntar davant un combatiu Leganés que va posar les coses molt difícils als blaugranes. Fins aleshores, Dembélé havia sigut el protagonista. El francès, amb Messi a la banqueta, es va posar l’equip a l’esquena i des del primer minut es va sentir poderós. Des de la banda dreta va ser la punta de llança de l’atac barcelonista, en un matx en el qual, per una vegada i assetjat pel dur calendari, Ernesto Valverde, va decidir imposar rotacions i el Camp Nou i el futbol del seu equip l’hi va agrair, almenys en el primer temps. Es van quedar a la banqueta de sortida no només Messi, també Rakitic i Arturo Vidal, tots ells titulars. I el Barça es va sentir molt bé. Va pressionar i va tenir paciència davant d’un Leganés que va posar el seu únic afany a defensar, que va acumular futbolistes darrere i que va buscar que, davant de la falta de recursos, el temps volés. També va destacar Carles Aleñà, que en la seua primera titularitat de lliga va mostrar del que és capaç. Jugador d’aquells que duen la pilota enganxada a la bota esquerra, Aleñà va mostrar barra i es va erigir en un dels destacats. Els blaugranes, amb molta pressió i intensitat, jugant per les bandes, va controlar la situació, malgrat la densitat de futbolistes situats al costat de Pichu Cuéllar.

En el primer temps, Dembélé hi va posar el talent i Luis Suárez, les rematades a porta. El francès, a més, va ser el que va obrir el marcador, en una acció que va iniciar ell mateix, en la qual va combinar amb Jordi Alba i que va culminar amb una rematada a la xarxa després de col·locar la pilota al costat del pal esquerre de la meta del Leganés en el minut 32.

El vuitè gol de Dembélé a LaLiga va desequilibrar el matx, però sobretot va servir perquè el francès tornés a creure en si mateix. El recital del francès va tenir continuïtat en el segon temps, però l’equip ja no el va acompanyar tant, el Leganés va sortir de la cova i en la primera ocasió que va tenir va empatar el partit. Va ser en el minut 57, en una acció d’En Nesyri que va trobar el rematada de Braithwaite dins de l’àrea petita.

L’empat va canviar el panorama i la idea de Valverde, tant que set minuts més tard va decidir posar en joc Messi i Rakitic per Aleñà i Arthur, respectivament. Però encara se li va complicar tot més amb la lesió del seu millor home fins llavors, Dembélé, que es va retirar lesionat en una acció fortuïta al 66.

Cinc minuts més tard, en la primera aparició de Messi, el Barça va tornar a marcar. Va disparar, va rebutjar Cuéllar i la pilota la va caçar Luis Suárez per avançar-se al porter i marcar el 2-1 en el minut 71, una acció que va haver de ser revisada pel VAR.

I a partir de llavors, el partit va embogir. El Barça buscava el tercer, però patia davant de l’empenta del Leganés, que va buscar contres i jugades des del lateral per sorprendre la defensa local. Al final va decidir Messi, que va tancar el partit amb un gran gol després d’una combinació amb Jordi Alba en el minut 92.

Dembélé, amb un esquinç de turmell, una setmana de baixa

El FC Barcelona va emetre un comunicat després del partit en el qual va informar de l’abast de la lesió de Dembélé. El francès va haver d’abandonar el terreny de joc lesionat al segon temps i el primer diagnòstic és que pateix un esquinç al turmell esquerre.