SEGRE

BÀSQUET ENTITATS

El president de la Catalana assenyala Aril com a successor

Al capdavant de la Territorial des del 1994, prendrà el relleu a final de temporada

Ferran Aril, en la presentació de l’All Star de la Copa Catalunya.

Ferran Aril, en la presentació de l’All Star de la Copa Catalunya.M.A. CHAZO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Fa, president de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), va assenyalar ahir el lleidatà Ferran Aril, actual vicepresident, com el seu successor al capdavant de l’organisme durant la presentació de l’All Star de la Copa Catalunya, que es jugarà durant el cap de setmana a Manresa (vegeu el desglossament). Fa, que va ser reelegit en el càrrec el novembre del 2016 i a qui encara queda un any de mandat al capdavant de la FCBQ, va explicar que la seua intenció és deixar pas a Aril, que és president de la Federació Territorial de Lleida des del 1994. De fet, Fa ja va advertir en la seua reelecció que no esperava complir els quatre anys de mandat i que volia trobar un successor com a president.

Aril, natural de la Seu d’Urgell, va manifestar ahir que “és una idea en la qual es treballa i, malgrat que s’hagi fet públic, encara no és oficial. Abans s’han de fer tots els passos necessaris. De moment continuem treballant al màxim amb la Territorial de Lleida i com a vicepresident de la FCBQ”.

Tanmateix, Aril va afegir que “la intenció del president és trobar un relleu, ja que ho necessita a nivell personal, però tot ha de seguir el seu curs i fins a finals de temporada no es farà oficial, ja que abans hem de deixar-ho tot preparat per al canvi”. Ferran Aril està al capdavant de la Territorial de Lleida des del 1994, quan va rellevar Francesc Espilla, actual vicepresident i tresorer. Anteriorment, va ser jugador, entrenador i president del Sedis Bàsquet, del 1982 a 1986, i és també membre de la comissió delegada de la LEB Or de la Federació Espanyola de Bàsquet. Durant el seu mandat al capdavant de la Territorial de Lleida, el bàsquet ha tingut un creixement de llicències i clubs sense precedents i compleix el quart mandat després de rebre l’aval dels 41 clubs lleidatans amb dret a vot a les eleccions de l’any 2016.

Tres lleidatans participaran a l’All Star de la Copa Catalunya Esther Sintes i Judit Boladeres seran les jugadores de l’Ekke Lleida que participaran a l’All Star de la Copa Catalunya femenina del cap de setmana a Manresa, mentre que el CB Alpicat estarà representat per David Vallverdú. A més, Sintes participarà en el concurs de triples i un dels àrbitres designats per al partit de les estrelles femenines és el col·legiat lleidatà Xavier Gustà. L’All Star masculí, que a més del partit comptarà amb un concurs d’esmaixades, se celebrarà dissabte (18.00 h) al Nou Congost, mentre que l’All Star femení tindrà lloc diumenge (18.00 h).

tracking