SEGRE

OLIMPISME JOCS D?HIVERN

Pirineus-Barcelona pren cos amb una altra visita del COI

El suís Felli i dos tècnics van ser dimarts a Aran i la Seu i ahir a la Molina

La reunió dels presidents de les diputacions catalanes i Gerard Figueras, amb Samaranch.

La reunió dels presidents de les diputacions catalanes i Gerard Figueras, amb Samaranch.ESPORTS GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les aspiracions olímpiques del projecte Pirineus-Barcelona per acollir els Jocs d’Hivern del 2030 van prenent cos. El Comitè Olímpic Internacional, representat pel consultor i antic director executiu dels Jocs Olímpics, Gilbert Felli, ha tornat aquesta setmana a avaluar les possibilitats de la candidatura catalana visitant les diferents seus i infraestructures del Pirineu de Lleida i Girona.

En concret, segons fonts consultades per SEGRE, Felli ha vingut en aquesta ocasió acompanyat de dos tècnics que dimarts van ser a Aran i l’Alt Urgell analitzant i acumulant informació sobre instal·lacions, serveis i criteris de sostenibilitat. Ahir, després de pernoctar a la Seu d’Urgell, la delegació del COI es va traslladar les estacions de la Molina i Masella, al Pirineu de Girona.

Aquesta nova visita tècnica de representants de l’organisme olímpic reforça les intencions del projecte Pirineus-Barcelona, que lidera la Generalitat a través del secretari general de l’Esports, Gerard Figueras, de presentar una precandidatura abans de ser acceptada pel COI com a candidatura. Per arribar-hi, encara ha d’acabar de confeccionar-se, a través de Ferrocarrils de la Generalitat, el primer dossier tècnic que abordi les capacitats de diferents emplaçaments esportius, tant del Pirineu com de Barcelona i la seua àrea metropolitana. Aquest informe està previst que sigui presentat al COI abans que finalitzi el primer trimestre d’aquest any.

D’altra banda, les quatre diputacions catalanes van reafirmar ahir el seu suport a la candidatura Pirineus-Barcelona 2030. Els presidents de les diputacions de Tarragona, Barcelona, Girona i Lleida, Josep Poblet, Marc Castells, Miquel Noguer i Rosa Maria Perelló, respectivament, es van reunir amb el vicepresident del COI, Joan Antoni Samaranch. L’escenari de la trobada va ser el Palau Bofarull, de la Diputació de Tarragona, a Reus. A l’encontre també van assistir Gerard Figueras i el president d’honor de la Fundació Gresol, el lleidatà Antoni Pont, de l’empresa Borges, que va organitzar un col·loqui a què estava convidat Samaranch per analitzar les opcions olímpiques del projecte català.

tracking