SEGRE

PATINATGE SOBRE GEL CAMPIONAT D?EUROPA

Un comiat d'or

El madrileny Javier Fernández es retira de l’elit amb el seu setè títol de campió d’Europa consecutiu || Va haver de remuntar des de la tercera plaça

Javier Fernández, amb la medalla d’or conquerida ahir a Minsk.

Javier Fernández, amb la medalla d’or conquerida ahir a Minsk.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Javier Fernández va conquerir ahir a Minsk (Bielorússia) el seu setè títol consecutiu de campió d’Europa de patinatge sobre gel, amb remuntada inclosa fins a aconseguir 271.59 punts i acomiadar-se així de l’elit professional amb un exercici daurat, mentre que el rus Aleksandr Samarin es va emportar la plata (269.84 punts) i l’italià Matteo Rizzo, el bronze (247.08). Fernández, que havia estat tercer dijous passat en el programa curt (91.84), va obtenir ahir 179.75 punts en la rutina lliure i amb la seua nota acumulada de 271.59 va superar un Samarin que havia enlluernat el públic sota els acords de The Greatest Show, cançó inclosa a la banda sonora del film El gran showman (2017).

Però el gran rival abans de saltar al gel del Minsk Arena era el també rus Mikhaïl Koliada, que n’havia sumat 100.49 en el curt. Tanmateix, no va gestionar bé la pressió d’ocupar aquest primer lloc, va caure fins a tres vegades i va danyar-se fins i tot el canell dret. D’aquesta manera, Koliada va finalitzar a l’onzè lloc amb 140.38 punts (cinquè amb 240.87 de nota acumulada) i ni tan sols va lluitar per la medalla de bronze, que va anar a parar en mans de Rizzo, forjat amb el famosíssim tema Bohemian Rhapsody de la banda de rock Queen.

Als set títols europeus, cal afegir-hi els dos mundials i el bronze olímpic a PyeongChang

Així, Koliada es va quedar fora d’un podi l’esglaó més alt del qual va correspondre a l’Home de la Manxa, protagonista de la cançó utilitzada pel ja heptacampió d’Europa. Els focus estaven posats sobre l’esportista madrileny que, a finals del 2018, havia oficialitzat la seua retirada de la primera línia competitiva després de bastir un enorme palmarès, en el qual destaquen, a banda dels set títols europeus (2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 i 2019), dos mundials (2015 i 2016) i el bronze olímpic aconseguit fa un any a PyeongChang.

“Això és el treball de tothom, el treball de tots els dies, el treball amb els meus entrenadors i amb la meua família, i el treball amb tots aquells que m’han donat suport aquest temps”, va assegurar el ja heptacampió d’Europa.

tracking