SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Valverde reconeix que per a ell la Lliga “és una prioritat”

El Barça visita avui el Girona en un derbi que afirma que serà “complicat”

Ernesto Valverde, durant la sessió d’entrenament d’ahir.

Ernesto Valverde, durant la sessió d’entrenament d’ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barcelona visita avui el Girona al seu Estadi Municipal de Montilivi (16.15/beIN LaLiga), i no al Hard Rock Stadium de Miami com pretenia LaLiga, en un derbi que el Barça necessita guanyar per mantenir el seu avantatge sobre l’Atlètic de. Madrid, que ahir es va imposar al Getafe. L’entrenador del Barcelona, Ernesto Valverde, va reconèixer que la Lliga és “una prioritat”, a més de justificar l’absència de Leo Messi a la Copa perquè és “el que millor sap com està”.

“Prioritzem aquest partit. Es parla de les rotacions sobretot quan perds; l’any passat les vam fer a la Copa davant del Celta i l’Espanyol, que vam haver de remuntar a casa. El centre del camp va ser el que va jugar davant del Getafe; la defensa, tret de Jordi Alba, és la mateixa. L’any anterior vam aconseguir el títol. Ens va anar malament quant a resultat l’altre dia. No tinc objeccions a dir que LaLiga és una prioritat per a nosaltres.”

Va defensar la rotació de Messi a Sevilla perquè “faig el que crec millor per al jugador i el club”

Sobre les rotacions, va recordar que les participacions o no de Leo Messi “són a criteri de l’entrenador, que és el que millor sap com està. Les dades que tinc jo no les té ningú. Faig el que crec que és millor per al meu equip, per al jugador i per al club”, va insistir.

Sobre el duel davant del Girona, va advertir del perill dels homes d’Eusebio Sacristán. “Juguem un derbi, amb totes les connotacions que això té, que afrontes amb un plus d’energia. Ells estan amb molt entusiasme. Sabem el que els costa a la resta d’equips guanyar i aconseguir punts a Montilivi. Serà un partit complicat, com tots els partits. Els punts compten més”, va dir.

Del fitxatge de Frenkie de Jong, va dir: “És un jugador que fitxa el club amb una perspectiva determinada en el temps. Necessitarà adaptar-se, però és jove i té una perspectiva de futur de convertir-se en un jugador important per al club.” Va afegir que no li va trucar per convèncer-lo que fitxés, una cosa que alguns mitjans apunten que sí que va fer Pep Guardiola. “Potser si parles amb un jugador amb contracte no pots fer-ho i reconèixer-ho. No està en el meu codi. Si el jugador ho revela és personal. El club ha actuat d’una manera i no tinc res a dir”, va assenyalar.

tracking