SEGRE

ESPORTS

El Reus, expulsat durant tres anys de LaLiga

A més d’una multa de 250.000 euros

El Reus, expulsat durant tres anys de LaLiga

El Reus, expulsat durant tres anys de LaLigaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutge de Disciplina Social de LaLiga ha emès Resolució a l’expedient disciplinari incoat contra el Reus en la que acorda l’expulsió temporal per tres anys del club de la competició professional i li fixa una multa econòmica accessòria de 250.000 euros.

El Jutge de Disciplina Social considera que, en vista de la documentació obrante a l’expedient, ha quedat indubtablement acreditat l’incompliment del Reus dels deures o compromisos adquirits -en forma de l’impagament de mensualitats del salari- amb els seus jugadors, amb la gravíssima conseqüència addicional que sis d’ells han hagut d’abandonar el club.

Aquests fets provats no han estat negats pel Reus en el seu escrit d’al·legacions a la proposta de resolució de l’instructor.

Respecte a la compravenda de les accions del Reus per una societat de nacionalitat nord-americana, el Jutge de Disciplina Social considera que, si bé és una circumstància constitutiva de propòsits i condicions lícits en si mateixos, configura una operació que, des del punt de vista de la seua incidència en el procediment sancionador, manca d’efecte.

Una vegada provada la comissió de la infracció, es manifesta en la resolució la concurrència de dos circumstàncies essencials a l’hora de graduar la sanció: l’especial gravetat dels fets comesos (atenent la seua envergadura i efectes sobre els mateixos jugadors i la imatge de la competició professional) i la reincidència.

La conseqüència necessària i automàtica (perquè la normativa no preveu cap altra alternativa) és la sanció d’expulsió de la competició professional.

Aquesta expulsió, atenent a la naturalesa de la infracció comesa i a les circumstàncies objectivables concurrents en la conducta infractora, es fixa com a temporal (i no definitiva), i no en el seu grau màxim, com proposa l’instructor (de 5 anys), sinó en el mínim per a aquesta sanció, de 3 anys.

Addicionalment, i com a mesura també prevista legalment i estatutàriament, se li imposa al club una multa econòmica de 250.000 euros, ponderada igualment entre els dos valors límit de 180.303,64 i 300.506,00 euros.

Contra aquesta resolució hi ha recurs davant del Tribunal Administratiu de l’Esport en el termini de quinze dies hàbils a explicar des del següent la seua notificació, si bé la resolució serà executiva, es presumirà vàlida i produirà els efectes en ella previstos des de la data de la seua notificació.

tracking