SEGRE

GIMNÀSTICA ESPORT INCLUSIU

Un club de gimnàstica de Lleida competeix amb una nena amb síndrome de Down

Àngela Mora participa amb l’equip que va guanyar la medalla de plata a Esplugues

Les gimnastes del Club Gimnàstic FEDAC Lleida aixequen Àngela Mora després de participar en el Torneig d’Esplugues.

Les gimnastes del Club Gimnàstic FEDAC Lleida aixequen Àngela Mora després de participar en el Torneig d’Esplugues.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A la vida i a l’esport les barreres hi són per superar-les. Això és el que pensa Maribel Moncasí, entrenadora de l’equip de gimnàstica artística del Club Gimnàstic FEDAC de Lleida, que diumenge passat, al VI Torneig Vila d’Esplugues, va competir amb un equip en el qual una de les integrants té síndrome de Down. L’equip lleidatà va conquerir la medalla de plata per clubs amb la participació d’Àngela Mora, una jove de 13 anys que en fa tres que s’entrena amb les nenes del club. Fins ara, l’Àngela només participava en proves com els Specials Olympics, reservades a esportistes amb discapacitat intel·lectual.

Però Moncasí està decidida que també ho faci en les competicions federades. “La veig preparada per fer més coses i volia donar-li una altra sortida”, explica. De fet, l’equip havia de competir amb una segona gimnasta amb síndrome de Down, Marta Jové, de 23 anys, però una lesió l’hi va impedir. “Tant la Marta com l’Àngela competiran a la segona fase de la Copa Catalana, que se celebra a Salt el proper mes de març”, va afegir Moncasí.

Marta Jové no va hi poder participar per lesió, però ho farà, amb l’Àngela, a la pròxima Copa Catalana

La presència d’Àngela Mora no va passar desapercebuda al torneig d’Esplugues. “La van aplaudir moltíssim i l’organització li va donar un trofeu. Van valorar el seu esperit de superació i les ganes de fer els exercicis bé que sempre té l’Àngela.” Tant la Marta com l’Àngela s’entrenen amb l’equip de gimnàstica del club. “Fan els mateixos exercicis. És una cosa que a elles els dóna vida, se senten útils i se superen dia a dia. Guanyen destresa motriu”, explica Moncasí.

A títol individual, es van emportar del torneig quatre medalles, una d’or, una de plata i dos de bronze.

tracking