SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ A

LaLiga acorda l'expulsió del Reus durant tres anys

El club anuncia que apel·larà i l’afició es manifesta contra Oliver i Tebas

L’antic propietari del Reus, Joan Oliver, en una de les últimes rodes de premsa.

L’antic propietari del Reus, Joan Oliver, en una de les últimes rodes de premsa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CF Reus Deportiu ha estat expulsat de forma temporal durant tres anys del futbol professional i multat amb 250.000 euros per haver incomplert els pagaments dels salaris als futbolistes, segons va acordar ahir el Jutge de Disciplina Social de LaLiga. “Ahir al matí el jutge de Disciplina Social de LaLiga ha emès Resolució a l’expedient disciplinari 4/2018-19 incoat contra el Reus en què acorda l’expulsió temporal de tres anys del club de la competició professional i li fixa una multa econòmica accessòria de 250.000 euros”, va assenyalar LaLiga en un comunicat.

El Reus, per la seua part, va anunciar que apel·larà la decisió del Jutge de Disciplina Social de LaLiga. Mitjançant un escarit comunicat, l’entitat va explicar que “els nous executius del CF Reus Deportiu s’han reunit amb la Reial Federació Espanyola de Futbol i el bufet d’advocats Cuatrecasas per intentar apel·lar la decisió del Jutge Social de LaLiga i intentar aconseguir la suspensió cautelar de la sanció davant del Tribunal Administratiu de l’Esport”.

Segons l’opinió del club, el fet d’expulsar-lo del campionat perjudica “jugadors, aficionats, club i nous propietaris”. Per això, avui es decidiran les mesures que s’han de prendre per “defensar els drets del CF Reus Deportiu”, afegia el comunicat. Per la seua banda, un centenar d’aficionats del Reus es va congregar ahir a la nit per presentar les seues queixes per l’expulsió del club de LaLiga i la decisió de no permetre-li competir en cap categoria professional durant tres temporades.

Amb pancartes que mostraven frases com “Més futbol, menys negoci” o altres que deixaven clar el seu desacord amb l’antic propietari, Joan Oliver, i el president de LaLiga, Javier Tebas, aficionats del Reus van lamentar els últims esdeveniments i van carregar contra els responsables de la situació.

La penya d’animació Redblacks va ser la responsable d’organitzar la manifestació, que es va desenvolupar a la plaça Prim de Reus i va durar una hora escassa.

Fa uns dies, una empresa nord-americana va aconseguir la propietat del club i està intentant evitar el descens. També afirmen sentir-se “enganyats” per Joan Oliver.

El Rayo guanya i surt del descens

Un gol de cap de Raúl de Tomás al minut 47 va treure ahir el Rayo Vallecano dels llocs de descens, al superar l’Alabès per 0-1 en el tancament de la vint-i-unena jornada de LaLiga. L’equip basc no perdia al seu camp des del 29 d’abril del 2018. L’afició va entrar cinc minuts tard en senyal de protesta pels horaris.

tracking