Remuntada èpica del Barça

El Barça, liderat de nou per un estel·lar i motivat Messi que va arredonir el marcador amb el 6-1, aixeca el 2-0 que portava el Sevilla de l’anada i segella el pas a semifinals, les novenes consecutives || Doblet de Coutinho i Cillessen atura un penal amb 1-0

Jasper Cillessen.

Jasper Cillessen.EFE

El Barcelona va remuntar ahir a la nit al Sevilla el 2-0 de l’anada amb una golejada inapel·lable al Camp Nou (6-1) i es va classificar per a les semifinals de la Copa del Rei, un torneig que s’ha adjudicat les últimes quatre temporades i que aspira a guanyar per cinquena vegada consecutiva. És la novena semifinal consecutiva que disputaran els blaugranes. L’eliminatòria va començar a decantar-se des del punt de penal, el que va marcar Coutinho als 13 minuts i el que va fallar Banega als 26.

La primera va ser una innocent demolició de Promes a Messi, que va cedir la glòria al brasiler, conscient que està passant pel seu pitjor moment com a blaugrana i que el gol l’ajudaria a rehabilitar-se.

El penal del Sevilla, una demolició molt més clara de Piqué a Roque Mesa, va acabar amb una sensacional parada de Cillessen, que a la jugada anterior havia tret una mà prodigiosa en una rematada de taló d’André Silva. Aquestes van ser les dos úniques ocasions dels de Pablo Machín en tota la primera meitat, perquè el Barça, que va sortir amb tota l’artilleria, va ser el clar dominador del xoc des del xiulet inicial.

Amb Messi al comandament de les operacions, els blaugranes van posar el setge a la porteria de l’inexpert Juan Soriano que, si bé no va poder fer res per evitar l’1-0, va ser col·laborador necessari en el segon gol local. Aquest va arribar després de la mitja hora, en una excel·lent passada en profunditat d’Arthur que Rakitic va desviar a gol amb la puntera sobre la sortida en fals del porter sevillà.

En una primera part jugada a ritme de vertigen, el Barcelona ja havia igualat l’eliminatòria. I gairebé va poder marxar al descans amb 3-0 en el marcador, però Piqué va rematar de cap massa creuat a la sortida d’un córner. L’intermedi no va refredar els d’Ernesto Valverde que, als nou minuts de la represa, ja tenien peu i mig a les semifinals.

Coutinho rematava de cap a gol una centrada de Luis Suárez i Sergi Roberto rematava de primeres al fons de la xarxa una subtil assistència de Messi a la jugada següent.

Al cap de tres minuts, l’àrbitre anul·lava a Coutinho el tercer gol per fora de joc. El Barça ja manava per 4-0, però volia més i la temerària ambició local l’aprofitava el Sevilla, que tornava a situar-se a l’eliminatòria al min.67, quan Arana, després d’un error de Cillessen a la sortida de la pilota, batia d’un precís cacau el porter holandès.

Soriano li treia un gol cantat a Messi i Machín ficava el Mudo Vázquez i Ben Yeder a la recerca del segon. El partit estava trencat i Valverde substituïa Coutinho per Semedo buscant protegir-se una mica més enrere.

Però quan més semblava estar olorant la sang el Sevilla, quan més semblava patir el Barça, van arribar els gols de Luis Suárez i Messi, a la recta final. El campió continua viu i vol encadenar el cinquè títol.