SEGRE

CICLISME VOLTA A CATALUNYA

El president de la Volta respon a les crítiques perquè no passa per Ponent

Així ho assegura l’organització, arran de les crítiques perquè no passa per Ponent

Denuncien que la Volta Ciclista a Catalunya 'passa' de Lleida

Denuncien que la Volta Ciclista a Catalunya 'passa' de LleidaVolta a Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president i director de la Volta a Catalunya, Rubèn Peris, es va mostrar sorprès per la polèmica a les xarxes socials després de revelar-se que el recorregut de l’edició d’aquest any, del 25 al 31 de març, tot just vorejarà la demarcació de Lleida. “En primer lloc volem recordar que la Volta som una entitat sense ànim de lucre. El recorregut de cada edició s’elabora després d’haver rebut la sol·licitud de múltiples localitats i, dins d’un calendari de set dies, intentem construir-lo de la manera més equilibrada possible. Però en aquesta edició ens ha sorprès que cap localitat de Lleida no ens hagi demanat una etapa”, va matisar Peris, al qual li han sabut greu alguns comentaris a les xarxes socials.

“A l’edició de l’any passat hi va haver dos etapes a Lleida, una de Llívia a la Val d’Aran i una altra des d’Aran fins a Torrefarrera. Llavors ningú ens va aplaudir. Llegir que menyspreem Lleida fa mal, perquè tenim molts amics i aficionats al ciclisme a la província. De fet, esperem que a l’edició de l’any que ve, en la qual complirem cent anys, tinguem multitud de sol·licituds per acollir una etapa de la Volta, perquè Lleida també és part de la història del ciclisme a Catalunya”, va afegir Peris, que va presentar el recorregut de la Volta 2019 dimecres a la seu d’INEFC a Barcelona. La prova començarà a Calella i finalitzarà al tradicional circuit de la muntanya de Montjuïc.

Inclourà vint-i-dos passos de muntanya, dos de categoria especial, als quals se sumaran nou de primera i onze de tercera. Les dos arribades en alt destacades tindran lloc a les estacions d’esquí de Vallter 2000 i La Molina, dos etapes que poden decidir el vencedor de la 99a edició.

Entre els ciclistes que han assegurat la seua presència destaca Alejandro Valverde (Movistar), vencedor de les dos últimes edicions i vigent campió del món. A més de la participació del mallot arc de Sant Martí, també hi haurà figures com el britànic Simon Yates (Mitchelton-Scott), vigent campió de la Vuelta a Espanya, els francesos Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) i Romain Bardet (AG2R-La Mondiale), l’italià Fabio Aru (UAE Team Emirates) i Marc Soler (Movistar), una de les sensacions de les últimes edicions.

Rubèn Peris, president i director de la Volta a Catalunya, durant la presentació de la 99 edició.

Rubèn Peris, president i director de la Volta a Catalunya, durant la presentació de la 99 edició.VOLTA A CATALUNYA

tracking