SEGRE

DEPORTES_LUNES

El Barça, pendent de Messi

El blaugrana se sotmetrà avui a una ecografia per determinar la gravetat de la contractura que es va fer davant del València || L’evolució marcarà si jugarà el partit de dimecres amb el Madrid

Leo Messi és atès a la banda durant el partit de dissabte contra el València.

Leo Messi és atès a la banda durant el partit de dissabte contra el València.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Leo Messi va fer saltar les alarmes al partit de dissabte amb el València, després de quedar-se estirat sobre el terreny de joc al minut 70. El davanter blaugrana va haver d’abandonar el matx per rebre assistència mèdica a la banda i, encara que va poder acabar, se’l va veure coix, es tocava la cuixa dreta amb la mà. A l’acabar el duel es va determinar que el jugador havia patit una contractura a l’adductor de la cama dreta i avui se sotmetrà a noves proves per conèixer l’abast de les molèsties. L’ecografia determinarà si podrà arribar al clàssic de dimecres (21.00, TV3) amb el Madrid, corresponent a l’anada de semifinals de Copa. Serà entre demà i dimecres quan el jugador i els serveis mèdics del club decidiran si està en condicions de forçar, per la qual cosa és poc probable que avui es reincorpori a les sessions d’entrenament amb l’equip.

Si Valverde decideix no arriscar amb Leo, no seria la primera vegada que l’argentí es perd el duel davant el Madrid i, en vista dels precedents, no és preocupant. Durant la temporada 2015-16, Messi sortia d’una lesió, després de trencar-se el lligament col·lateral intern del genoll esquerre en un partit a Las Palmas, que li va fer estar gairebé vuit setmanes de baixa. Messi va reaparèixer en una convocatòria però Luis Enrique el va deixar d’inici a la banqueta del Bernabéu. El davanter va acabar entrant a la segona meitat, però amb el marcador resolt per al Barça (0-3).

Per trobar l’altre precedent sense Messi en un clàssic no s’ha d’anar gaire lluny. Aquesta mateixa temporada, al Barça-Madrid de Lliga del Camp Nou, Leo no va poder jugar a causa d’una fractura del radi del braç dret a l’encontre amb el Sevilla, a les portes de rebre el Madrid. De la desil·lusió inicial es va passar a l’eufòria, ja que el Barça va golejar el rival per 5-1, que a més va propiciar la destitució de Julen Lopetegui com a entrenador blanc. En conseqüència, tenint en compte els precedents, i que el millor de la temporada encara està per jugar-se, no hauria de passar res si Valverde decideix no arriscar amb Messi en el clàssic.

Tanmateix, serà el mateix jugador el que determini si vol ser al partit i ahir ja va donar símptomes d’estar tranquil a les xarxes socials, sense preocupar-se gaire per la possible lesió.

tracking