SEGRE

MOTOCICLISME MUNDIAL

Marc Màrquez: "Encara que hi ha tensió, admiro el que fa Rossi"

Diu que el seu objectiu és lluitar pel podi des de la primera prova

Marc Màrquez, sobre una rèplica de la seua moto al Mundial.

Marc Màrquez, sobre una rèplica de la seua moto al Mundial.ORIOL VILA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez, nova imatge de la plataforma DAZN, es va declarar admirador de Rossi malgrat la seua rivalitat en el Mundial de MotoGP i va assenyalar que el seu objectiu és arribar a la primera prova, el 10 de març, al cent per cent i lluitant pel podi en el GP de Qatar. “Està clar que la relació que hem tingut últimament ha estat de bastanta tensió, distant, però la realitat és la realitat. Sóc el primer que admira el que fa amb 40 anys, tot el que ha aconseguit. És un pilot referent i a qualsevol li agradaria arribar als 40 anys i ser candidat al títol de MotoGP. Per la meua part no he negat mai que és un dels pilots que han marcat una època”, va assenyalar en relació amb la seua relació amb l’italià. Sobre el seu rendiment immediat, el pilot lleidatà va manifestar que “l’operació [a l’espatlla] m’afectarà a Malàisia, que és el que està més a prop [els test oficials comencen demà]. Però el meu objectiu és arribar al cent per cent a Qatar i que des de la primera carrera pugui lluitar pel podi i per la victòria. Si no és així, cal tenir paciència perquè la temporada és llarga i cal tenir calma”.

Quant a la seua relació amb Jorge Lorenzo, el seu nou company a Honda, Màrquez va dir que “sempre he tingut bona relació. Bé, menys el 2013, que sí que hi va haver un moment de tensió. Però quan competeixes en pista i estàs cos a cos, amb qualsevol rival, sempre hi ha aquesta tensió. N’hi ha hagut amb Dani, amb Jorge, amb Valentino... però és una cosa normal perquè tots volem el mateix i només guanya un. És allà on s’ha de saber ser professional i que la rivalitat es quedi a la pista. Fora som companys de professió, i en aquest cas d’equip també”. “Crec que Jorge anirà ràpid amb l’Honda. Ve d’una de les millors motos de la graella com és Ducati i veurem quines comparacions hi ha, on podem millorar, i serà un company d’equip dur dins de la pista però fora hem d’anar els dos en la mateixa direcció perquè aquest projecte sigui guanyador”, va afegir.

Finalment, sobre la nova moto, el pilot de Cervera va assenyalar que “intentem millorar el nostre tren davanter perquè no hi hagi tantes caigudes, que sigui una moto més estable. Posats a demanar, tots els pilots demanem més potència, que la moto corri més, que sigui millor. Però cal anar pas a pas i la prioritat número u és crear una moto una mica més estable i no tan radical”, va afegir Màrquez.

Rossi i Viñales presenten la YZR-M1

L’equip oficial Yamaha va revelar ahir el disseny de la moto YZR-M1 que pilotaran Valentino Rossi i Maverick Viñales en el Mundial de MotoGP. “Venim d’un 2018 difícil i estem preparats per millorar”, va manifestar l’italià, que va afegir que “el meu company d’equip és jove i desafortunadament jo ja no ho sóc tant”.

tracking