SEGRE

POLIESPORTIU JOCS ESPORTIUS ESCOLARS DE CATALUNYA

Lleida reunirà més de 8.000 escolars en els Jocs Esportius

En cros, esquí, natació, futbol 7, escacs, handbol, atletisme i orientació

Les diferents lligues del Trofeu Diputació es van presentar ahir a l’ens provincial.

Les diferents lligues del Trofeu Diputació es van presentar ahir a l’ens provincial.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida preveu mobilitzar prop de 8.200 nens i nenes de gairebé 300 clubs i entitats en els Jocs Esportius Escolars de Catalunya 2018-2019. El Trofeu Diputació de Lleida, que engloba totes les lliguetes, compta aquest any amb vuit esports, dos més que en el curs anterior. Els escacs i les carreres d’orientació són les grans novetats d’un calendari que preveu incloure en la pròxima edició al bàdminton.

De les vuit disciplines esportives que conformen els Jocs Esportius de Lleida, la més freqüentada tornarà a ser el Circuit de Cros, que ja ha arrancat i que preveu una participació superior als 4.500 atletes en les seues tretze categories. Actualment ja s’han disputat sis de les nou carreres programades i només resten les d’Agramunt (17 de febrer), les Borges (17 de febrer) i la fase territorial de Golmés (24 de febrer).

També ha iniciat la seua activitat la Lliga d’esquí alpí, que espera més de 800 participants en una competició que recalarà a Espot (24 de febrer) i Baqueira Beret (24 de març), després de disputar-se ja les proves de Boí Taüll i Cerler, que s’ha incorporat al circuit.

La Lliga de futbol 7, una de les més antigues i que es disputa únicament a les demarcacions del Pirineu, es troba d’aturada hivernal i reprendrà la segona volta a l’abril, mentre que la natació arranca aquest dissabte amb una primera competició a la piscina de l’Episcopal, que seguiran Mollerussa (23 de març), Vielha (27 d’abril) i el Pont de Suert (11 de maig). L’atletisme en pista és una altra de les disciplines amb més participació, que aquest any compta amb dos grans cites: la Flamicell, que es disputarà a la Pobla de Segur el 16 de març amb més de 1.200 atletes, i la Trobada Intercomarcal d’Arbeca, programada per al 6 d’abril i que espera uns 400 escolars.

Quant a l’handbol, s’han programat sis concentracions, bàsicament a les comarques del Segrià, l’Urgell i la Segarra. El mateix format s’ha utilitzat per als escacs, que tindran el col·legi Príncep de Viana com a centre d’operacions, mentre que les carreres d’orientació tindran aquest any dos cites a l’Espluga Calba.

tracking