SEGRE

ATLETISME INSTAL·LACIONS

Atletes d'elit demanen una pista coberta a Lleida per entrenar-se

A les Basses, a causa del fred extrem a l’hivern que els provoca lesions

Imatge d’un lateral de les pistes on la Paeria es va plantejar construir una recta coberta el 2009.

Imatge d’un lateral de les pistes on la Paeria es va plantejar construir una recta coberta el 2009.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup d’atletes d’elit lleidatans de categoria internacional especialitzats en proves de velocitat i tanques han tornat a mostrar les seues queixes davant de les institucions a causa de la falta d’una instal·lació coberta a les pistes municipals de les Basses que els eviti lesions en els mesos d’hivern, que les condicions meteorològiques són extremes. Es tracta d’una vella reivindicació, ja que el 2007, amb l’olímpic Jackson Quiñónez al capdavant i portant una estufa exterior com les de les terrasses de bar, els atletes van aconseguir el compromís de la Paeria de construir un mòdul cobert el 2009, que mai es va dur a terme. Han passat els anys i Salvador Porras, entrenador d’un grup d’atletes d’elit entre els quals hi ha els seus fills Gerard i Aleix, ha tornat a reclamar una recta coberta per evitar lesions. L’últim a caure a causa de l’intens fred ha estat Gerard Porras, que pateix una ruptura fibril·lar.

Un altre entrenador, Quim Erta, se solidaritza amb el seu col·lega i també exposa que els atletes, entre ells els seus fills Arnau (encara que aquest s’entrena habitualment a Madrid, on estudia) i Bernat, pateixen problemes en els isquiotibials per la manca d’aquesta instal·lació. “El que demanem no és un caprici i serviria per a velocistes, corredors de tanques i saltadors. En algunes poblacions espanyoles de la mida de Lleida i fins i tot més petites compten amb aquest mòdul cobert”, va explicar Quim Erta.

Salvador Porras va dir que els atletes d’elit internacional s’estan plantejant “anar a entrenar-se fora de Lleida perquè hem tingut ja diverses lesions que els poden truncar la seua progressió. L’estat de les pistes està bé, però les condicions a l’hivern, no”, va dir Porras, que va assenyalar que l’any passat es va presentar un projecte a la Diputació i que els van contestar que parlarien amb la Paeria.

La tinent d’alcalde de Cultura i Esports, Montse Parra, va dir en resposta a aquesta reclamació que “no en tenim cap petició formal i és un tema que mai no hem posat sobre la taula les institucions. A més, es tracta d’un mòdul que requereix una inversió mínima de 600.000 €. Sempre hem tingut atencions amb aquests atletes, els donem la clau quan la pista està tancada, però el temps a Lleida és el que és”.

tracking