SEGRE

ESQUÍ DE MUNTANYA COMPETICIÓ

El primer Estatal infantil de la història, a la Vall de Boí

Amb uns 40 nens, que es jugaran dos places per anar als Jocs de Lausana

La Vall de Boí ja va ser l’any passat seu de l’Estatal absolut d’esprint i cronoescalada.

La Vall de Boí ja va ser l’any passat seu de l’Estatal absolut d’esprint i cronoescalada.JOAN LLIMIÑANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Vall de Boí, que es postula com a seu de l’esquí de muntanya d’uns futurs Jocs Olímpics d’hivern Pirineus-Barcelona ara que aquesta disciplina ha estat reconeguda com a olímpica, acollirà aquesta setmana, del 8 al 10, el primer Campionat d’Espanya infantil de la història. Hi prendran part prop d’una quarantena de participants, d’entre 12 i 15 anys, que tindran l’al·licient afegit de lluitar per una de les dos places de l’equip espanyol per acudir a la tercera edició dels Jocs Olímpics de la Joventut d’Hivern, que es disputarà el 2020 a Lausana i que, per primera vegada, tindran l’esquí de muntanya en el seu programa.

Paral·lelament, l’estació de Boí Taüll també acollirà, per segon any consecutiu, el Campionat d’Espanya absolut, júnior i sub-23, encara que aquesta vegada ho farà de les tres disciplines. La competició, que s’emmarca dins de la vuitena edició de l’Open Vall de Boí, arrancarà aquest divendres amb l’esprint, que es disputarà a la zona de Vaques; continuarà dissabte amb la prova individual, amb un traçat llarg i exigent per bona part de la Vall; i acabarà diumenge amb la cronoescalada, un descens vertiginós per Collbirrós, amb arribada fins a Puig Falcó, a 2.750 metres.

El campionat també serà de categoria absoluta i s’hi espera gairebé mig miler d’esquiadors

L’organització, que va a càrrec del Centre Excursionista Alta Ribagorça (CEAR) i Oxigen Services, espera que les inscripcions rondin el mig miler d’esquiadors, un centenar en l’esprint, més de 200 a la individual i 150 més a la crono.

El campionat reunirà els millors especialistes d’arreu d’Espanya, entre els quals la barcelonina Clàudia Galícia, actual líder de la Copa del Món després d’aconseguir la medalla de plata en les sis proves disputades.

Tampoc no hi faltaran Marc Pinsach i Oriol Cardona, així com els lleidatans Júlia Casanovas i Jordi Alís, que es jugaran un lloc a l’equip espanyol per al Mundial.

tracking