El Bernabéu decidirà el finalista de la Copa

Malcom va fer de Messi i va liderar la reacció barcelonista per igualar el gol matiner de Lucas Vázquez, en un matx amb un Barça amb més arribada || L’argentí, a la banqueta al principi, va sortir a l’última mitja hora però amb prou feines va gaudir d’ocasions

Malcom, protagonista ahir, xoca amb Sergio Ramos durant el partit d’ahir.

Malcom, protagonista ahir, xoca amb Sergio Ramos durant el partit d’ahir.EFE

El Santiago Bernabéu decidirà un dels finalistes copers després de l’empat (1-1) d’ahir al Camp Nou, en un partit en què el Reial Madrid va estar millor al primer temps i el Barcelona, que va jugar d’inici sense Leo Messi, al segon. Els madridistes van dominar el Barça en uns bons vint primers minuts, però no van tenir continuïtat amb un equip blaugrana que va tenir Malcom, substitut ahir de l’argentí, com un dels destacats i autor del gol de la igualada.

El ritme, la pausa i el control van ser blancs a l’arrancada. L’equip de Solari sabia al que jugava davant un Barça amb dubtes, mal posicionat i que es va sentir molt incòmode des del xiulet inicial. Va llegir bé el partit el tècnic de Rosario. Va posar per la dreta Lucas Vázquez per frenar la possible sagnia que podia produir Jordi Alba per aquesta zona, va amenaçar amb Vinicius en un duel de velocistes amb Semedo per la dreta, d’on el lusità va sortir airós, però sobretot va tenir Benzema, que es troba en estat de gràcia.

El Barça topa de nou amb la fusta en un xut de Rakitic i un de Suárez que va acabar amb el gol de Malcom

La defensa del Barça estava a un gran nivell i Semedo va contenir Vinicius, a qui es va veure poc

A més, la pressió madridista va desactivar la línia de creació local, Busquets no acabava d’aconseguir el matx, Rakitic exercia de bomber i Arthur estava molt erràtic.

Al davant, Marcos Llorente, Kroos i Modric eren superiors. L’alemany va ser qui va protagonitzar la primera acció de perill (5), en la segona, el Reial Madrid s’avançava al marcador. Vinicius va posar una pilota al segon pal que va superar Jordi Alba, la va controlar Benzema i la va servir a Lucas Vázquez dins de l’àrea perquè marqués avançant-se a Lenglet (0-1, 6).

El Barça no es va despertar fins passat el minut 20. Fins aleshores, el Madrid va amenaçar a base de robatoris a la zona de creació blaugrana, però sense profunditat. Quan es va activar la banda dreta del Barça, amb Semedo i, sobretot, Malcom, tot va canviar. L’extrem no va estar encertat en un u contra u davant Keylor Navas (19), una centrada seua la va rematar Piqué en una altra gran acció de perill (27) i una altra falta servida pel brasiler va ser rematada de cap per Rakitic al travesser (32).

Des d’aleshores i fins al final del primer temps, el duel ja era dels blaugranes, però amb un futbol allunyat dels seus cànons habituals, basat més en el cor que en la tècnica, però amb contínues arribades sobre la meta de Navas. Tot això, mentre Leo Messi, nerviós, jugava amb una botella d’aigua a la banqueta. La inèrcia de bon joc del Barça es va mantenir durant la segona meitat. El partit era del costat blaugrana i el Camp Nou reclamava ja l’entrada de la seua estrella, però qui va sortir a escalfar va ser Arturo Vidal al minut 52. Leo ho va fer tres minuts més tard. D’altra banda, les operacions sobre el terreny de joc les portava Malcom, davant d’un Madrid que va anar decreixent. L’empat va arribar al minut 58, va nàixer en una passada de Lenglet sobre Jordi Alba, la pilota la va repel·lir Keylor Navas, Luis Suárez va caçar el rebuig i va disparar a un pal. Malcom, molt atent ahir, va recollir l’esfèric i el va posar on ningú va poder arribar (1-1, minut 58).

Van moure fitxes Ernesto Valverde i Solari al tauler abans de la mitja hora final. Messi va entrar per Coutinho, Arturo Vidal per Rakitic; Casemiro va sortir pel lesionat Marcos Llorente i Bale per Vinicius, que va anar clarament de més a menys. Sense físic en cap dels dos equips, l’encontre va ser un altre. Només alguna acció individual podia decantar el resultat. Ho va intentar Bale, en una jugada defensiva de mèrit de Semedo al minut 82, pràcticament en l’única aproximació del Madrid en el segon temps. Al final, els de Solari van pressionar més, però el marcador es va mantenir inalterable, amb la qual cosa l’accés a la final es decidirà al Santiago Bernabéu.