SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Marc Màrquez marca el millor temps a l'inici del test a Malàisia

Marca el millor temps a l’inici del test a Malàisia malgrat que encara té tocada l’espatlla esquerra || Només va necessitar 29 voltes per ser el referent

Marc, durant el test celebrat ahir al circuit malai de Sepang.

Marc, durant el test celebrat ahir al circuit malai de Sepang.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez (Repsol Honda RC 213 V) va arrancar ahir la pretemporada com va acabar el 2018, manant. Tot just va necessitar trenta voltes per convertir-se en la referència de tots els pilots de la categoria reina durant la primera jornada d’entrenaments oficials al circuit malai de Sepang. Tot i arribar amb l’espatlla esquerra encara tocada després de l’operació quirúrgica, i malgrat apostar per menys voltes que altres vegades, encara que, com ja va advertir, van ser de qualitat, l’heptacampió va tornar a sorprendre. El lleidatà va protagonitzar el millor inici de test malai de la seua vida en MotoGP, i això que són ja set els que acumula als seus 25 anys.

Màrquez, que està acompanyat aquesta vegada pel provador Stefan Bradl, que substitueix el lesionat Jorge Lorenzo, va utilitzar dos motos diferents. Honda ha aportat dos carenats diferents, amb una cúpula més afilada que l’altra. No va rodar en les últimes hores per no exigir més a l’espatlla operada. Amb tot, ningú el va superar al final. Va aconseguir el millor temps amb tot just 29 voltes al traçat malai, en la vint-i-sisena volta del qual va marcar 1:59.621. El pilot de Cervera havia liderat el 2014 i el 2015 la primera jornada d’assajos, però mai havia baixat de la barrera dels dos minuts com va fer ahir (1:59.621), ni amb un avantatge superior a les dos dècimes.

A la vint-i-sisena volta de les 29 que va fer al circuit va marcar el seu millor registre, 259 mil·lèsimes de segon més ràpid que el barceloní Àlex Rins (Suzuki GSX RR) i 316 mil·lèsimes per sota de Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1), que van completar el podi d’aquesta primera sessió. Valentino Rossi, per la seua part, va quedar una mica més enrere. Il Doctore va firmar el sisè millor registre, superat per Tito Rabat, que va ser quart, i l’italià Danilo Petrucci, cinquè, mentre que Andrea Dovizioso va ser vuitè, a més de mig segon del lleidatà.

Les bones condicions de la pista van permetre a Marc provar noves peces i modificacions a la seua Honda RC213V 2019 i valorar l’estat de l’espatlla esquerra, per això només va estar a la pista fins a les dos del migdia. Al finalitzar aviat el seu entrenament, el pilot de l’equip Repsol Honda va seguir amb el treball de fisioteràpia a l’espatlla operada i va poder descansar de cara a la segona jornada d’entrenaments d’avui.

Marc, durant el test celebrat ahir al circuit malai de Sepang.

Marc, durant el test celebrat ahir al circuit malai de Sepang.REPSOL MEDIA

tracking