SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Màrquez: "M'han hagut de frenar"

Màrquez revela que l’equip el va obligar a parar a la sessió d’ahir perquè “cada cop em feia més mal l’espatlla” || El lleidatà va firmar el vuitè millor temps

Màrquez va continuar ahir provant noves millores a la seua Honda.

Màrquez va continuar ahir provant noves millores a la seua Honda.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez va completar ahir el segon dia de test a Malàisia amb bon ritme, encara que amb alguna molèstia a l’espatlla operada, que ja comença a notar el cansament. Tant que el seu equip va haver d’intervenir i fer-lo baixar de la moto. “Ara no s’ha de tenir pressa, tot i que la tinc quan em poso el casc i per això m’han hagut de frenar. M’han agafat i m’han assegut en una cadira a l’oficina”, assegurava resignat el campió en declaracions que va recollir Motorsport.

El lleidatà va fer ahir 37 voltes al traçat malai, vuit més que el dia anterior. “Hem provat diverses coses noves però hem parat perquè l’espatlla anava cada vegada a pitjor, i hem preferit recuperar-nos per demà –avui–. M’ha faltat l’energia i l’espatlla cada vegada em feia més mal. Teníem previst fer més voltes, però ara toca respectar l’espatlla. No tenia el mateix control sobre la moto, em feia molt de mal, i per això hem hagut de parar. A partir de la segona sortida ja he vist que tenia cada vegada menys energia i més dolor”, va dir.

En aquestes condicions, el treball tècnic “no s’està centrant a provar detalls, sinó a provar les coses grans amb vista a Qatar, les peces noves i el motor. Els detalls els provarem més endavant, perquè a més no estic pilotant com acostumo. Avui –ahir– he comprovat que necessito treballar més físicament perquè vaig notar la davallada. No puc pilotar bé, com acostumo, frenant tard i fort. He d’anar molt més suau. Estic treballant al revés del que és normal: amb gomes noves empenyo menys i amb utilitzades, més. Ara no podria fer 30 voltes seguides. No puc deixar refredar l’espatlla, he de rodar”, va dir el pilot de Cervera, que és optimista de cara al Mundial. “A Qatar no crec que l’espatlla sigui un problema. Tinc un test més allà, després la cursa. La meua idea és arribar a l’Argentina al 100%. Estic convençut que a Qatar arribaré bé, però també pensava que arribaria bé aquí.”

Quant a la sessió d’ahir, Maverick Viñales (Yamaha) va ser el més ràpid, polvoritzant el registre del dia anterior de Màrquez i avantatjant en més de mig segon Àlex Rins (Suzuki) i l’australià Jack Miller, que va posar la Ducati satèl·lit de l’Alma Pramac Racing al davant de l’oficial d’Andrea Dovizioso, que va ser quart.

tracking