BÀSQUET LLIGA FEMENINA

Vilaró catapulta el Cadí

Amb els seus 19 punts i 36 de valoració va liderar les urgellenques, que s’assenten a la quarta plaça al derrotar el Gipuzkoa || L’equip de Bernat Canut va superar el seu rival amb una gran defensa

Irati Etxarri prova el llançament davant de Lyndra Weaver, que va anotar 22 punts.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu va aconseguir una contundent victòria per 77-57 ahir davant del Gipuzkoa i s’assenta a la quarta plaça, una menys que el Gernika, que és tercer, i dos més que el València, cinquè, encara que els dos equips tenen pendents de disputar avui els seus encontres. La victòria de l’equip urgellenc, que va recuperar l’average amb les donostiarres, es va basar en la forta defensa després del descans que va desactivar el poder ofensiu de les basques. El Cadí va tenir en Andrea Vilaró la seua líder indiscutible, amb una actuació descomunal aportant en totes les facetes del joc (19 punts, 7 rebots, 6 assistències i 5 pilotes recuperades per cap de perduda), cosa que li va valer un 36 de valoració que bé podria acabar proporcionant-li el premi a l’MVP de la jornada.

No només és cap de sèrie a la Copa i es consolida entre els quatre primers de la Lliga regular. A més, l’equip que dirigeix Bernat Canut és un dels conjunts que millor bàsquet estan practicant en aquesta segona volta. Ahir es van imposar a un Gipuzkoa, que és un altre equip de play-off però que ja acumula tres derrotes consecutives.

Superen l’‘average’ amb les donostiarres, que van guanyar a la primera volta de 9

El triomf del Cadí no només es va basar en el lideratge d’Andrea Vilaró, que en les últimes jornades està on fire, sinó que hi va haver unes altres tres jugadores que van acabar amb dos dígits en anotació. Van ser Kraker (15), Yurena Díaz (11) i Richards (10). Després d’un primer quart molt igualat en el qual el Cadí es va imposar per un punt (21-20), en el segon les urgellenques van aconseguir obrir bretxa amb un parcial de 21-11, per arribar al descans amb 42-31. Malgrat que la victòria semblava estar encarrilada, les de Bernat Canut van fallar en el rebot i va ser el gran encert en els triples el que els va fer marcar diferències. Al final van acabar amb un 48% d’encerts de tres. Després del descans, el Cadí va fer un pas més en defensa i va aconseguir assegurar un triomf molt merescut amb què defensen la quarta plaça.

Bernat Canut: “És una victòria especial i l’Andrea està espectacular” El tècnic del Cadí, Bernat Canut, estava feliç per la victòria perquè “és especial al tractar-se d’un rival directe i me n’alegro a més per l’Andrea [Vilaró], que està espectacular a nivell físic, tàctic i mental. Els entrenadors valorem molt jugadores com ella que s’ho ha currat per estar en aquest bon moment”.