SEGRE

TEMPS EXTRA ALPINISME

Nou rècord de Kilian Jornet

El lleidatà va destrossar l’anterior rècord d’ascens amb esquís en 24 hores || Va pujar 23.486 metres, 2.500 més que l’anterior marca, a una mitjana de 979 metres per hora

Kilian Jornet, després d’aconseguir el seu repte d’ascens amb esquís de muntanya a l’estació noruega de Tusten.

Kilian Jornet, després d’aconseguir el seu repte d’ascens amb esquís de muntanya a l’estació noruega de Tusten.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Kilian Jornet va sumar ahir un nou rècord al seu extens palmarès després de destrossar l’anterior marca d’ascens en desnivell positiu amb esquís de muntanya en 24 hores. Jornet va pujar 23.486 metres a l’estació noruega de Tusten, 2.500 metres més que l’anterior registre, que estava en mans de Lars Erik Skjervheim des del 2018 (20.939 metres).

“Aquesta no és la meua definició de dia divertit, però és genial provar-se per veure què és el que puc fer. Així que m’he trobat bé fent el hàmster durant 24 hores. M’he sentit bé i malament, hem passat moltes hores utilitzant el frontal, però també hem esquiat alguns trams de neu pols durant els 23.486 metres”, escrivia el mateix Jornet a les seues xarxes socials.

L’atleta va completar el rècord a una mitjana de 979 metres per hora i arribant a assolir una velocitat de 115,6 quilòmetres per hora en els trams de descens. D’altra banda, Jornet es va mostrar agraït amb els membres de l’equip Romsal Rando, que el van acompanyar en algunes parts del recorregut. Jornet també va explicar a les seues xarxes socials alguns detalls de la gesta, com que va utilitzar cinc parells de pells de foca que anava alternant i que no es va canviar les botes en cap moment.

tracking