SEGRE

EL MILLOREL PITJOR

El Lleida d'Oliva segueix sense guanyar però arranca un punt a Cornellà

Un Lleida defensivament impecable aconsegueix empatar sense gols a Cornellà davant d’un rival directe en la lluita pel ‘play-off’ || L’equip es mostra espès en atac i continua sense guanyar el 2019

Noel Carbonell, que va ser el millor jugador del Lleida, salta en una acció defensiva, durant el partit d’ahir a Cornellà.

Noel Carbonell, que va ser el millor jugador del Lleida, salta en una acció defensiva, durant el partit d’ahir a Cornellà.CARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Esportiu va aconseguir arrancar un punt en la visita a Cornellà (0-0). A alguns els semblarà un bon empat. A d’altres, entre els quals m’incloc, un resultat insuficient. Tot és qüestió de perspectives. Si som dels que creiem que cal anar pas a pas, i al final ja es veurà on som, no perdre davant de cap altre dels candidats al play-off és excel·lent.

Per als que creuen que les declaracions d’intencions, posant èmfasi que cal lluitar per ser primers per tenir més avantatge en la fase d’ascens, empatar ahir només està bé per al Cornellà, que es manté en play-off i salva l’average amb el Lleida. El que ja hem dit, qüestió de perspectives.

Joan Carles Oliva, que s’estrenava a la banqueta blava –ahir va jugar amb la samarreta de la senyera– va moure una mica l’alineació i va deixar a la banqueta de sortida Dalmau, Quintero, Albístegui i Dongou, en relació amb l’últim partit amb Albadalejo i el Lleida va fer la sensació d’estar més ben posicionat sobre el camp, ja que sortia sempre amb la pilota controlada des del darrere i millorava la solidesa defensiva. Però va tornar a mostrar-se molt apagat en atac, sense crear ni una sola ocasió clara –un rematada fluixa i centrada de Juanto Ortuño ja a la segona part i un fora de joc, molt protestat a la zona mixta per Pedro Martín, quan el davanter enfilava en solitari Ramon–. Molt poc bagatge per a un equip que segueix en play-off perquè els van resultar van tornar a afavorir-lo, encara que, vist des d’una altra perspectiva, el Lleida va desaprofitar per quarta vegada consecutiva l’oportunitat de fer un cop sobre la taula de la Lliga. El cas és que el Lleida continua sense guanyar en aquest 2019, ja que ha sumat tan sols 3 punts de 18 de possibles (amb tres empats i tres derrotes).

L’encontre va ser d’aquells que tant agraden als entrenadors: tàcticament travat, amb clar predomini de les defenses sobre els atacs, amb molt poques transicions, massa faltes –fins a 19 en va fer el Lleida per 15 del rival– i escassíssimes ocasions de gol.

El Lleida no en va tenir cap i el Cornellà –a banda del gol anul·lat al primer temps–, tan sols dos a la recta final del partit, en la qual va aconseguir tancar els d’Oliva –al qual se li ha de reconèixer que amb prou feines no ha tingut temps per a res–, que va haver de recórrer al tercer canvi en l’afegit per tallar el ritme als locals. Hauria pogut marcar el Cornellà amb una centrada-xut d’Héctor Camps (86) que es va enverinar pel vent i va obligar a lluir-se Óscar Santiago enviant la pilota a córner i en una bona rematada, l’única en tot el matx, d’Eloy (93), que també va saber enviar a córner el porter lleidatà que ahir ja va veure com Pau Torres, recuperat de les dolències, ocupava plaça a la banqueta. Un altre problema per a Oliva.

Noel Carbonell, que va ser el millor jugador del Lleida, salta en una acció defensiva, durant el partit d’ahir a Cornellà.

Noel Carbonell, que va ser el millor jugador del Lleida, salta en una acció defensiva, durant el partit d’ahir a Cornellà.CARLES MIRANDA

tracking