ESQUÍ DE MUNTANYA CAMPIONAT D?ESPANYA

Triples campions a Boí

Clàudia Galicia i Oriol Cardona guanyen també la cronoescalada i firmen un ple a l’estació lleidatana || Júlia Casanovas va acabar cinquena

Un moment de la cronoescalada d’ahir, que va tancar el Campionat d’Espanya.

Un moment de la cronoescalada d’ahir, que va tancar el Campionat d’Espanya.JOAN LLIMIÑANA

Clàudia Galicia (Cerdanya Skimo Team) i Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), van completar ahir a l’estació de Boí Taüll un cap de setmana perfecte i es van penjar la seua tercera medalla d’or en el Campionat d’Espanya d’Esquí de Muntanya. Clàudia i Oriol es van imposar ahir en la cronoescalada, amb la qual cosa completaven un magnífic triplet després d’haver guanyat divendres la prova esprint i, dissabte, la individual. Amb la cronoescalada es tancava l’Estatal i ahir van prendre-hi part 173 participants, entre totes les categories, que tenien al davant el repte de pujar al més ràpid possible el Puig Falcó o Raspes Roies, de 2.750 metres d’altitud.

Clàudia Galicia va necessitar poc més de 38 minuts per arribar a la meta (38:00.23), mentre que en el podi la van acompanyar Igone Campos (Goierri Garaia Taldea), que es va penjar la medalla de plata amb un temps de 39:46.85, i Fátima de Diego (Tierra Trágame), bronze després de parar el crono en 41:10.13.

L’esquiadora lleidatana Júlia Casanovas (Cerdanya Skimo Team) no va poder aconseguir la seua tercera medalla en aquests campionats, encara que es va quedar fora del podi per molt poc. Va ser cinquena amb un temps de 43:20.52. Júlia havia guanyat la medalla de plata divendres, al ser segona en la prova d’esprint, mentre que dissabte es va penjar la de bronze en la prova individual.

Pel que fa a la categoria masculina, Oriol Cardona (31:27.58) va tornar a mostrar el seu excel·lent moment de forma i es va penjar de nou la medalla d’or, amb més de mig minut d’avantatge sobre el segon classificat. Cardona també havia pujat dalt de tot del podi en les jornades de divendres i de dissabte.

La segona posició va ser per a Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca), que va parar el rellotge amb un temps de 32:08.13, la qual cosa li va valer per penjar-se la medalla de plata, la seua segona d’aquests Campionats, ja que també va ser plata dissabte, mentre que no va participar en la prova de divendres. Finalment, el bronze va ser per a Pere Rullan (La Sportiva), que va firmar un temps de 32:34.23. La competició l’ha organitzat el Centre Excursionista de l’Alta Ribagorça, juntament amb Oxigen Services. A més, han col·laborat amb l’organització un gran nombre de voluntaris de tota la comarca, pendents del més mínim detall.