SEGRE

OLIMPISME PIRINEUS-BARCELONA

Artadi, a favor d'incloure Andorra als Jocs d'Hivern

Reitera a la Seu el suport del Govern a la candidatura Pirineus-Barcelona

Elsa Artadi, Albert Batalla i Gerard Figueras, ahir durant la reunió a l’ajuntament de la Seu.

Elsa Artadi, Albert Batalla i Gerard Figueras, ahir durant la reunió a l’ajuntament de la Seu.CYNTHIA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, va assegurar ahir que la Generalitat “se seguirà reunint” amb el Govern d'Andorra per valorar la participació del país al projecte Pirineus-Barcelona per acollir uns Jocs Olímpics d'Hivern del 2030. Ho va dir durant la visita institucional que va fer a la capital de l'Alt Urgell, on es va reunir amb el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, l'alcalde, Albert Batalla, i regidors municipals, per tractar sobre la candidatura. En aquest sentit, Artadi va veure positiva la predisposició andorrana i va manifestar que “si hi ha complementarietats que poden servir per unir dos països seran benvingudes” perquè “formen part de l'aposta definitiva que ha de fer Catalunya a favor del Pirineu”.

La consellera va reiterar el suport del Govern al projecte olímpic i es va mostrar partidària d'“aprofitar la gran oportunitat del territori” d'optar a l'organització d'uns Jocs que hauran de servir per “deixar un llegat que transformi el Pirineu” i “fer un canvi de paradigma”.

“Si amb Andorra hi ha complementarietats que puguin servir per unir dos països seran benvingudes”

Artadi va destacar la possibilitat d'utilitzar la candidatura “per descongestionar l'àrea metropolitana, territorializar i donar a tothom igualtat d'oportunitats” i es va mostrar a favor de preparar la candidatura tenint en compte “enfocaments diferents dels tradicionals, prioritzant la innovació, la cura pel medi ambient, la sostenibilitat, les energies netes i potenciar també el paper de les dones esportistes”.

Per la seua banda, l'alcalde, Albert Batalla, va destacar que el Pirineu “és un gran territori d'oportunitats” que “passa per la inversió pública, el desenvolupament de les telecomunicacions i la millora dels serveis públics, però també per l'aposta olímpica”.

Dos estacions franceses volen participar en el projecte olímpic Les estacions del Pirineu francès dels Angles i Font-Romeu Pyrénées 2000 (Alta Cerdanya) s'han postulat per col·laborar en la candidatura Pirineus-Barcelona, segons va informar ACN. Els Angles i Font-Romeu Pyrénées 2000 són dos de les sis estacions agrupades sota la marca Les Neiges Catalanes (les neus catalanes) situades entre l'Alt Conflent, l'Alta Cerdanya i el Capcir, el departament del Pirineu Orientals de la denominada Catalunya Nord.

tracking