EL MILLOREL PITJOR

L'inici els llasta

L’ICG Força Lleida cau a Palència en un partit marcat per un primer quart en què va arribar a perdre per 15 punts || Fall es va lesionar de nou i no va poder acabar el duel

L’equip va estar acompanyat per un grup d’aficionats de Lleida.

L’ICG Força Lleida no va poder assaltar ahir la pista del Palència (81-77), on la derrota va estar marcada per un mal primer quart, en què l’equip de Jorge Serna va arribar a perdre per 15 punts de diferència. Després va vorejar la remuntada, però va encaixar una nova derrota. Defensa inexistent per part de l’ICG Lleida en els primers compassos del partit, cosa que no va tardar a aprofitar l’equip de Palència. Parcial de 7-0 (9-4), amb Otegui i Vasturia campant a plaer. El capità local va posar el seu equip 7 punts amunt i poc després amb una renda de 10 (19-9), la qual cosa va posar fi a la paciència de Serna. Només havien passat 5:37 i anaven cap al primer temps mort. L’ICG havia sortit de passeig. Zubizarreta es va unir a la festa amb cinc punts consecutius que van establir una màxima de 15 (24-9). Horrorós. Van entrar Feliu, Kyei i Fall per intentar posar ordre en defensa, i fins i tot Serna va posar dos bases sobre pista. La traducció va ser un parcial de 0-8 liderat per Chapela i Turner, encara que els locals van mantenir la calma i van aconseguir arribar al límit del final del primer quart 11 a dalt. Finalment, Kyei va tancar el parcial amb un triple sobre la botzina per al 30-22. Poc mal per a la imatge que s’estava donant.

Cvetinovic i Vasturia van tornar a augmentar l’avantatge local i Serna va respondre donant entrada a Steel, encara inèdit. Però el capità dels castellans es trobava ahir molt còmode, més quan la rotació el va aparellar amb Feliu en funcions de quatre. D’aquesta forma, el Palència es va mantenir 13 punts per sobre de l’ICG Força Lleida (40-27) i Serna va gastar un altre temps. Resposta immediata amb quatre punts consecutius de Stutz sota la cistella i temps de Carles Marco, que no ho veia clar (40-31). Però si el partit ja estava sent dolent per part dels lleidatans, va arribar la pitjor de les notícies. Fall, coix per la fasciïtis plantar al peu esquerre, no va poder seguir i se’n va anar cap a la banqueta capcot. El club haurà de fer algun moviment en aquest sentit. Otegui, qui si no, va establir el 42-31 amb el qual els dos equips van encarar el túnel dels vestidors, amb Stutz protestant als àrbitres i Fall, amb evidents mostres de dolor, ajudat per Mbaye.

Els primers deu minuts van ser de malson, amb l’ICG Força Lleida arribant a perdre per 15 punts (24-9)

Triple de Zubizarreta per obrir el tercer quart, però resposta immediata amb un nou llançament exterior de Chapela. L’ICG semblava un altre, molt més posat en el partit, i van començar a entrar els tirs exteriors. Un de Quintela i un altre de Mbaye van situar els lleidatans 6 punts per sota (47-41). Poc després, Djuran va posar l’equip a 5 (49-44), però el Palència també tenia la nit amb els seus triples. Va contestar Grimau i, després d’un error de Quintela en un contraatac, va colpejar Cvetinovic. Va aparèixer aleshores Kyei amb els seus millors minuts.

L’australià era a tot arreu i, gràcies a ell, l’ICG es va posar a quatre punts (58-54). Marco va aturar el partit a falta d’1:50 per al final del tercer quart. Un altre triple de Djuran i a un sol punt (58-57). L’ICG Lleida estava en condicions de posar les coses difícils al Palència, que va tancar el tercer període amb un triple de Vasturia (63-59), amb el qual va mantenir la calma. Els dos equips van ser un grapat de nervis a l’últim quart, que va obrir Turner amb un triple.

Del 65-62 de Cvetinovic es va passar a una concatenació d’errors en què cap era capaç d’anotar. Ho va fer Otegui des del tir lliure, però Cvetinovic va colpejar dur des de la línia de tres per al 69-62. Serna va parar el partit a falta de 4:36. Stutz va respondre però Zubizarreta va tornar a encistellar de tres. Un malson. A l’ICG se li acabava el temps de reacció i Turner es va apuntar un nou triple per al 72-67.

Quedava poc més d’un minut i era molt complicat. A 50 segons del final va ser Marco el que va parar el partit amb el 73-70 de Stutz. Triple de Grimau sobre la botzina i les esperances de l’ICG Lleida es quedaven en gairebé res. Stutz va anotar el 76-72 a falta de 15 segons i el partit el va decidir el Palència des de la línia de tirs lliures.