HOQUEI EUROPE CUP

La Final Four, més a prop

El Lleida Llista va fer un gran pas per aconseguir la classificació per a la fase final, al guanyar a la pista del Nantes || Per defensar el títol haurà de segellar el pas el 9 de març a l’Onze de Setembre

Els jugadors del Lleida Llista celebren un dels gols que van anotar ahir a Nantes.LLEIDA LLISTA

El Lleida Llista va fer ahir un gran pas per tal d’aconseguir la classificació per a la Final Four de la Europe Cup, a l’imposar-se per 3-5 a la pista del Nantes, en el partit d’anada dels quarts de final d’aquesta competició. Seria la segona Final Four consecutiva per als d’Albert Folguera, que defensen el títol d’aquest torneig, que van conquerir l’any passat al pavelló Onze de Setembre quan aquesta competició continental es denominava Copa de la CERS. El Llista haurà de segellar la classificació al partit de tornada, que tindrà lloc el 9 de març al pavelló lleidatà.

El Lleida Llista va viatjar a Nantes amb un doble objectiu ben clar. Primer guanyar el partit i si era possible, amb un resultat que deixés sentenciada l’eliminatòria. El primer ho va aconseguir i el segon, encara que va ser-hi a prop, no va ser possible.

D’altra banda, l’equip lleidatà va saltar a la pista molt connectat. Volia colpejar primer i ho va aconseguir. Joan Cañellas va marcar el 0-1 quan amb prou feines s’havien disputat dos minuts de partit i Andreu Tomàs va fer pujar el 0-2 al marcador al minut 3. Si algú podia caure en la temptació de pensar que seria fàcil, molt aviat es va adonar que no seria així. El Nantes va marcar de penal al minut 5 (1-2) i va tenir l’empat al seu abast quan va disposar d’un llançament directe al minut 12, com a conseqüència d’una targeta blava a Andreu Tomàs. Pero Lluís Tomàs va aturar el llançament.

El Llista tenia el duel controlat malgrat l’ensurt i als últims minuts va ampliar la distància al marcador. Primer, Roberto Di Benedetto va errar un llançament directe, encara que tot seguit César Candanedo va marcar l’1-3 de penal. A l’últim minut al local Boloris li van mostrar una targeta blava i Candanedo va posar l’1-4 amb el qual es va arribar al descans.

El Llista va tornar a sortir amb força a la segona part i Maxi Oruste va marcar l’1-5 al minut 27. Però malgrat les ocasions, l’equip lleidatà ja no va marcar més gols. En canvi, Thomas Bouchet va aprofitar la desena falta del Llista per marcar el 2-5 al minut 35 i, quan semblava que el matx s’havia d’acabar amb aquest resultat, Baptiste Peaud va marcar el 3-5 quan faltaven quatre minuts. El Llista, amb el suport de la seua afició, tindrà l’ocasió de tornar a fer història el 9 de març.