Victòria... i gràcies

Un solitari gol de Leo Messi de penal, que en falla un altre al tram final, acaba amb un Valladolid que somiava en l’empat contra un Barça erràtic || Ernesto Valverde reserva Suárez i Rakitic i a l’equip li falta definició en atac

Leo Messi celebra el gol que va anotar de penal i que va servir per sentenciar el partit, amb l’exporter blaugrana al fons lamentant-se malgrat ser el millor del seu equip.EFE

Piqué es va mostrar autocrític. “No hem jugat bé. No ha estat un gran partit, ni de bon tros. L’única bona notícia ha estat la victòria. Hem de trobar fluïdesa. No hem estat el Barça que volem ser”, va afegir.

?

Els blaugranes van sumar els tres punts després d’encadenar dos empats amb València i Athletic

barcelona

El Barça, després de dos empats a la Lliga, es va retrobar amb la victòria contra un Valladolid sense punch (1-0), en un partit gris en el qual el líder no va dissipar els dubtes, a pocs dies de disputar l’anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions contra l’Olympique de Lió. Un gol de penal de Messi, que al minut 85 en va desaprofitar un altre, va resoldre la papereta per a l’equip blaugrana que, al segon temps, va trobar a faltar la punteria habitual per sumar un resultat més voluminós. L’endemà de firmar la renovació, va apostar Ernesto Valverde per un equip híbrid. Van descansar Rakitic i Luis Suárez i va confiar en Kevin-Prince Boateng perquè assumís el rol de davanter centre. L’aposta no va acabar d’arrelar. Jugava Messi, també Dembélé, però al primer temps el Barça es va assemblar al de fa una setmana a San Mamés. Sense fluïdesa a la medul·lar, amb Vidal i Aleñà molt imprecisos, els locals tot just van espantar Masip al primer temps. L’exporter blaugrana va ser gairebé un espectador més durant els primers 45 minuts. El Valladolid no va generar gaire perill a Ter Stegen, però frenava el poc desequilibri blaugrana. Davant de les poques idees dels companys, només Messi i Dembélé van buscar, amb més cor que joc, la porteria de Masip. El primer xut entre els tres pals el va firmar Boateng, al minut 9. I no va ser fins al minut 41 quan Messi va tornar a provar-ho amb la destra. Els culers van trobar al límit del descans una escletxa a la defensa rival, gràcies a una cavalcada de Piqué. Amb aspiracions d’ariet, va rebre al cor de l’àrea una pilota franca per disparar i va ser enderrocat per Míchel Herrero. L’àrbitre va assenyalar penal i Messi va marcar de tret creuat.

A la represa, el Valladolid no es va intimidar i va fer un pas endavant per buscar l’empat. Valenta aposta la de Sergio González, que a punt va estar de tenir premi amb alguna transició ràpida executada sense contundència. Però el joc del Barça va millorar una mica. Amb més espais i calma a la medul·lar, va gaudir també de més ocasions. El segon el va evitar Masip amb una mà acrobàtica al cacau de Messi des de l’interior de l’àrea després d’un servei d’Alba. L’argentí va tenir una segona opció amb un tret des de la frontal, després d’assistència de Dembélé, que va passar prop del pal. Al minut 60, Valverde va posar fi al debut en Lliga de Prince Boateng. Va entrar al seu lloc Suárez. En el primer mà a mà, Masip, l’heroi del Valladolid, li va guanyar la partida quan l’uruguaià estava sol. Malgrat les ocasions, el Barça no aconseguia controlar el matx amb la pilota i el duel es va convertir en el més semblant a un correcarrers. En l’anarquia, es van multiplicar les arribades del Barcelona, però ni Aleñà, en una contra, ni Suárez, en una rematada que semblava franca a centrada de Messi, ni Sergi Roberto van encertar. Messi va tenir la sentència al 85 amb un altre penal clar de Kiko Olivas a Coutinho. L’argentí va repetir el mateix llançament del primer gol i, aquest cop el va evitar l’arquer de Sabadell, que va salvar un altre mà a mà a Suárez al temps afegit.

Piqué: “Si no millorem dimarts, ho passarem malament”Gerard Piqué es va mostrar satisfet pel resultat, però no per la imatge que va oferir l’equip. “Hem recuperat el camí de la victòria que després de dos empats sempre és bo, encara que les sensacions no han estat del tot bones i dimarts, si no millorem, ho passarem malament”, va assenyalar.