ACB COPA DEL REI

Campions sobre la botzina

Tomic es va jugar l’últim tir de la pròrroga i el tap de Randolph va ser invalidat a l’Instant Replay || El Barça repeteix títol i Heurtel, una altra vegada l’MVP

Jugadors i cos tècnic van posar al final del partit amb la Copa conquerida en una final d’infart.ACB MEDIA

El Barça va reeditar ahir el títol de campió de la Copa del Rei davant del Reial Madrid a la pròrroga, per 93-94, en un duel que es va tornar completament boig. Els de Svetislav Pesic van repetir la història de Las Palmas, en una altra final èpica, que va anar per barris fins a veure’s perdut i guanyat pels dos dos en diverses ocasions. Un tap de Randolph sobre Tomic a l’última jugada va ser invalidat pels àrbitres, després de veure-ho per televisió (Instant Replay), al tocar el madridista la pilota després que aquest toqués al tauler. La final va arrancar amb més encert de l’habitual pels dos bàndols, però va ser el Barça el que va estar més temps al davant gràcies a una gran defensa (16-20, m.10). Al segon quart Llull va començar a tenir el seu moment. Dos triples seus i el ritme que va imprimir al joc van ser fonamentals perquè el Madrid recuperés el comandament 27-25 (m.14). D’aquí fins al descans bàsquet control, lluita sota els cèrcols, defenses al límit i marcador igualat (35-35). El Madrid va fer una estirada al tercer quart i va arribar a situar-se 17 a dalt (58-41). El 60-46 amb què va finalitzar el període va deixar la porta de títol entreoberta per als blancs. Però el Barça no havia dit l’última paraula. Va començar l’intent de remuntada amb tres triples de Claver, Oriola i Heurtel, que deixava el desavantatge en només sis punts (61-55, m.32). El quart triple, aquesta vegada de Kyle Kuric (61-58), va evidenciar el moment de crisi dels de Laso. El Barcelona va tenir guanyat el partit amb 75-77 a falta de 4 segons, però no van comptar amb el factor Llull, que va preferir assegurar amb una bombejada, en comptes de llançar un triple, i va enviar el partit a la pròrroga (77-77).

Després de cinc minuts d’incertesa i de canvis al marcador, el Barça va tornar a tenir guanyat el duel quan vencia per 87-92 a falta de 21.3 segons. Però el Madrid va reaccionar.

Randolph va anotar un triple i a la jugada posterior, va evitar la cistella en contraatac de Singleton amb una manotada directa a la cara que els àrbitres no van castigar com a falta. I del possible 90-94 que gairebé sentenciava el duel, es va passar al 93-92 després d’un 2 +1 de Jaycee Carroll, amb només 4.3 segons per jugar-se. A l’última acció, Randolph va ser de nou protagonista al tapar el tret de Tomic, però la revisió dels àrbitres va determinar la il·legalitat i la validesa de la cistella (93-94). Llull ho va intentar des de sota del seu cèrcol sense fortuna aquest cop. La maledicció de l’organitzador continua.