LLIGA FEMENINA MANN FILTER - CADÍ LA SEU

El Cadí s'encalla a Saragossa

Les lleidatanes, de més a menys, sucumbeixen davant el Mann Filter || Les pèrdues (17) i la falta d’encert, claus

L’exurgellenca Tània Pérez, una de les destacades del duel, defensada per Mehryn Kraker.EL PERIÓDICO DE ARAGÓN

El Cadí la Seu no va tenir ahir el dia i va encaixar la setena derrota de la temporada, al caure a la pista d’un rival teòricament inferior com el Mann Filter (58-56). Les lleidatanes van ser molt lluny del nivell habitual, i les pèrdues –17 en total– i la falta d’encert van acabar sentenciant-les.

Els primers minuts van ser de tempteig, amb els dos equips alternant-se en el comandament del marcador i amb moltes imprecisions, sobretot en atac. Va ser a partir del 6-5 anotat per Knight quan les urgellenques van començar a imposar el seu joc i les diferències es van disparar amb un parcial de 0-8 (6-13), que va obligar el tècnic local a aturar el partit.

Les de Bernat Canut estaven doblegant el rival gràcies al seu joc de transició i a l’anotació del seu perímetre, especialment Vilaró, autora de set punts al primer quart, que va tancar precisament la barcelonina amb un triple (8-16).

A l’arrancada del segon període, el Cadí va mantenir el nivell i va arribar a ampliar l’avantatge fins als deu punts. Cada reacció de les aragoneses, liderades per l’exurgellenca Tània Pérez, rebia la rèplica lleidatana, especialment d’Aijanen, autora de dos triples consecutius que van mantenir la renda sobre la desena de punts (18-28). Superat l’equador d’aquest quart, el Mann Filter va començar a remuntar i amb un parcial de 10-4 va arribar viu al descans (28-32).

A la tornada dels vestidors, el guió no va variar i el Cadí va seguir amb la important encallada en atac i sense defensa ni joc interior, un dels seus puntals, cosa que va motivar que les diferències s’anessin retallant fins que el Mann Filter va capgirar finalment el marcador. Les aragoneses, liderades per Brown a l’exterior i Dornstauder i Gimeno a la pintura, van completar un parcial de 12-1, que els va donar una màxima renda de sis punts (46-40), reduïda a tres després d’una escomesa final lleidatana, amb triple important d’Ariadna Pujol (48-45).

Tot estava en l’aire, però el Cadí havia de millorar les prestacions a l’últim assalt per no sortir derrotat. Els inicis no van convidar a l’optimisme, amb excessives pèrdues de pilota, la major part absurdes, que van permetre al Mann Filter aconseguir una altra màxima renda, ara de vuit punts (58-50), a poc més de dos minuts per al final. Un parcial de 0-6 en tot just minut i mig va situar un esperançador 58-56, però Vilaró, a l’última acció de l’enfrontament, es va jugar un triple molt forçat que ni tan sols va tocar el cèrcol, la qual cosa va certificar d’aquesta manera una derrota inesperada de les lleidatanes, que encara mantenen la quarta plaça.

“No hem afrontat el partit amb la intensitat requerida”

El tècnic del Cadí la Seu, Bernat Canut, es va mostrar resignat al final del partit per la derrota i no va dubtar a reconèixer que no havien estat a l’altura. “No hem afrontat el partit amb la intensitat que requeria el duel. Elles es jugaven molt per la situació en la qual es troben i nosaltres no hem estat mai còmodes sobre la pista, amb moltes imprecisions. Han cregut més que nosaltres en la victòria”, va apuntar. Canut va reiterar que “en aquesta Lliga qualsevol et pot posar en problemes si no estàs prou concentrat, tal com s’ha pogut veure. Potser hem pecat de jugar massa per l’exterior i no hem posat pilotes dins. El Mann Filter ha jugat molt dur i això potser ens ha sorprès, perquè no ens ho esperàvem”, va afegir.