SEGRE

FUTBOL ESPORT DE BASE

Les nenes també xuten

Laia Farré i Tanit Mayora, de 7 anys, gaudeixen de l’esport que les apassiona en un equip masculí || S’han començat a entrenar aquesta temporada amb l’Escola de Futbol de la UE Tàrrega

Laia Farré,  amb els seus companys d’equip.

Laia Farré, amb els seus companys d’equip.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Laia Farré, d’Anglesola, i la Tanit Mayora, de la Figuerosa, són dos nenes de 7 anys el somni de les quals és ser futbolistes i, per a això, davant la falta de més nenes de la seua edat, han de compartir la seua passió amb nens jugant en equips masculins. Aquesta temporada han començat a entrenar-se amb l’escola de futbol de la Unió Esportiva Tàrrega amb l’objectiu d’arribar a convertir-se algun dia en futbolistes professionals. Són les dos nenes més petites del club i juguen en la categoria de prebenjamins en equips en els quals la resta de jugadors són nens. Tant la Laia com la Tanit coincideixen que “ens ho passem molt bé jugant a futbol amb els nostres companys”. En el cas de la primera es va enamorar d’aquest esport fa un parell d’anys quan va veure per la tele un partit del Barça, equip que admira i segueix, mentre que la Tanit juga a futbol des dels quatre anys i ja s’havia entrenat a l’escola de futbol fa dos temporades amb la categoria de minis, si bé després ho va deixar una temporada. El seu equip favorit també és el Barça.

Tant una com l’altra van explicar a aquest diari que s’entrenen al camp del Tàrrega tots els dimecres i els divendres a la tarda, on practiquen passades i fan els diferents exercicis que els marquen els entrenadors, alhora que participen en minipartits d’uns cinc minuts. Aquesta és l’activitat que més els agrada. Les posicions al camp preferides per la Laia són les de portera i centrecampista, mentre que la Tanit vol ser portera o davantera.

Les dos diuen que al principi als nens els costava passar-los la pilota però que “els van cridar l’atenció”

Després d’uns mesos jugant amb nens asseguren que “som una més”, si bé reconeixen que “al principi als nens els costava passar-nos la pilota, fins que els entrenadors els van cridar l’atenció. Ara ja no, sempre ens tenen en compte”, expliquen.

El Club Esportiu Escola Futbol (CEEF) la UE Tàrrega té actualment uns 300 jugadors, repartits en un total de 22 equips, dels quals tan sols hi ha cinc noies. Es tracta de la Laia i la Tanit, en prebenjamins; l’Aina i l’Elena, en alevins, i la Kawla, en infantils. Així mateix, l’Escola també està presidida per una dona, Xènia Ballester, des de fa tres temporades i, per primera vegada des d’aquest 2018-19, compta també amb una coordinadora, Milena Boldú.

Des de l’escola expliquen que l’únic inconvenient dels equips mixtos són els vestidors, si bé sempre se les apanyen. En el cas que coincideixin en camps on juguin equips femenins, les seues noies es canvien al vestidor dedicat a dones, i en el cas que no n’hi hagi, deixen dutxar primer les noies, que són moltes menys, i després hi entren els nois.

Laia Farré,  amb els seus companys d’equip.

Laia Farré, amb els seus companys d’equip.SEGRE TÀRREGA

Laia Farré,  amb els seus companys d’equip.

Laia Farré, amb els seus companys d’equip.SEGRE TÀRREGA

tracking