SEGRE

EL MILLOREL PITJOR

El Barça, molt superior al Lió, deixa l'eliminatòria oberta per a la tornada al Camp Nou

El Barça, molt superior al Lió, deixa l’eliminatòria oberta per a la tornada al Camp Nou || L’equip recupera la imatge i arriba a fer fins a 25 rematades sobre la porteria gal·la, però no pot batre Lopes

Leo Messi ho va intentar de totes les maneres però va ser incapaç de batre el porter lusità Lopes.

Leo Messi ho va intentar de totes les maneres però va ser incapaç de batre el porter lusità Lopes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barça va deixar viu el Lió en l’anada dels vuitens de final de la Champions (0-0) i va evidenciar la seua falta de gol davant un rival que va plantar cara al primer temps, però que va estar a mercè dels blaugranes al segon, quan els d’Ernesto Valverde van assetjar la meta dels francesos. Fins a 25 ocasions van disparar els blaugranes sobre la porteria defensada pel portuguès Lopes, que va sortir indemne. Als blaugranes els va faltar precisió i punteria. Van merèixer més, almenys sortir victoriós però el Lió, un equip alegre però imprecís, també va tenir les seues opcions, especialment al primer temps, però Ter Stegen ho va evitar.

Va advertir el seu equip que havia de sortir amb la guàrdia alta i Ernesto Valverde va enviar un senyal des de l’alineació. Va posar Sergi Roberto com a centrecampista, en lloc d’Arturo Vidal, i el Barcelona va jugar amb la seua essència, a controlar el partit, pressionant a dalt i forçant les pèrdues del rival. Però el Lió és un dels representants dels joves equips europeus, un Ajax a la francesa, un conjunt amb una baixa mitjana d’edat i que per tant juga amb barra, sense pors, té recursos i és capaç de posar les coses difícils a qualsevol, com va demostrar ahir amb el Barça.

El domini absolut del quadre blaugrana, sobretot a la segona meitat, i el gran nombre d’ocasions que va tenir

La falta d’encert als metres finals per materialitzar les ocasions contra un rival inoperant després del descans

Després d’una ocasió de Dembélé gairebé en el primer minut, quan va rematar desviat un servei en profunditat de Busquet, els gals van respondre amb dos jugades clares en les quals Ter Stegen va evitar el gol. Primer en una rematada d’Aouar (min. 5) i, sobretot, una altra de Martin Terrier que va tocar al travesser després de posar-hi la mà l’alemany.

El Barça va avançar les línies i va pressionar molt a dalt el rival. Buscava forçar l’error, coure el seu futbol a foc lent, sense presses. Messi mirava les diagonals a la seua esquerra per a Alba i Dembélé, Sergi Roberto recolzava Semedo per la banda dreta i Busquets portava el tempo. Malgrat que li fallava la precisió (2/13 al primer temps), els de Valverde van apuntar amb rematades de Messi, Rakitic i Dembélé, però als blaugranes els faltava afinar i el rival tenia cada vegada menys la pilota.

Alguna sortida des de darrere de N’Dombele, l’aparició per l’esquerra de Mendy, que va tenir un ensurt en l’escalfament i semblava que no sortiria d’inici, i les arribades de Terrier van ser el millor del Lió, però en la mitja hora final del primer temps els barcelonistes ja tenien més presència. Si el matx va ser trepidant fins llavors, en els minuts finals, tot es va accelerar. Amb els desbordaments d’Ousmane Dembélé, el Barça va tenir a prop el gol, primer amb una rematada del francès que va sortir fora per poc i en l’última acció del primer temps Busquets hauria pogut batre Lopes, però el seu xut el va rebutjar Denayer. Entre una ocasió i una altra, Terrier no va encertar després d’una combinació amb Moussa Dembélé.

Al segon temps, el guió no va variar. Messi no estava gaire fi i semblava que qui havia de marcar les diferències havia de ser Dembélé, que encarava i intentava forçar els un contra un. Del tercer davanter barcelonista, Luis Suárez, aleshores no hi havia notícies. Com ja va ocórrer al primer temps, la primera ocasió del segon període va ser del Lió, amb un xut de Memphis Depay que va sortir fora (min. 52). Aquesta va ser l’única aproximació dels locals en els segons 45 minuts. Tenia la pilota el Barça, però no generava perill. Amb més espais, el Lió es va sentir molt còmode i va esgotar les accions a la contra amb la velocitat de Memphis i de Moussa Dembélé, però les forces el van abandonar.

La primera aparició de Luis Suárez va generar la millor ocasió del Barça fins llavors, però Dubois va evitar el gol (min. 63). Quan Messi es va afinar, el seu equip va ser un altre. L’argentí va protagonitzar una gran acció amb Dembélé, salvada per Lopes (min. 65). Però sorprenentment Valverde va decidir fer un gir al partit, va treure el seu millor jugador fins llavors (Dembélé) i va posar Coutinho, que va continuar sense aportar res. Suárez, després d’una assistència de Jordi Alba, va tornar a aparèixer amb una rematada que va sortir fora per molt poc, en una altra gran ocasió per al Barcelona (min. 70).

Des de la sortida de Dembélé, va guanyar pes en el joc Alba. Tot l’atac es va desplegar per l’esquerra i les ocasions van caure una rere l’altra. Coutinho va obligar Lopes a realitzar una gran parada (min. 76) i en la següent el lateral de l’Hospitalet no va poder concretar un servei de Suárez (min. 77). A deu minuts per al final va entrar en joc Arturo Vidal per Sergi Roberto i el Barça va acumular moltes opcions, les principals una rematada de Busquets que va salvar Lopes a passada de Messi (min. 86) i una rematada de l’argentí un minut després. Però els de Valverde continuaven negats de cara a gol. Fins i tot Messi no va encertar en un llançament de falta gairebé al 90. Però no hi va haver manera.

El Lió es va defensar amb ordre i intensitat i el Barça va tenir actitud però li va faltar punteria i fortuna per batre Lopes. L’encreuament de vuitens de final queda totalment obert, perquè el Camp Nou decideixi el 13 de març.

Leo Messi ho va intentar de totes les maneres però va ser incapaç de batre el porter lusità Lopes.

Leo Messi ho va intentar de totes les maneres però va ser incapaç de batre el porter lusità Lopes.EFE

Leo Messi ho va intentar de totes les maneres però va ser incapaç de batre el porter lusità Lopes.

Leo Messi ho va intentar de totes les maneres però va ser incapaç de batre el porter lusità Lopes.EFE

tracking