El Lleida Llista, a semifinals!!!

El Lleida Llista elimina l’amfitrió del torneig, el Reus, i es jugarà demà davant del Liceo de la Corunya la classificació per a la final || Andreu Tomàs i Joan Cañellas van marcar els gols en un altre partit històric i l’equip local va anotar el seu a falta de 27 segons

Jordi Creus i Andreu Tomàs s’abracen per celebrar la classificació per a les semifinals de la Copa del Rei, ahir a Reus.FEP

El Lleida Llista continua fent història i va consumar ahir la gran sorpresa de la primera jornada dels quarts de final de la Copa del Rei, després d’eliminar l’equip amfitrió, el Reus Deportiu (1-2), amb la qual cosa jugarà demà una de les semifinals davant el Liceo de la Corunya, que no va donar opció a l’Igualada (5-1) en el matx que obria la competició. La nota negativa va ser la lesió patida per Roberto di Benedetto, a dos minuts del final, i que, a falta de les proves mèdiques que se li faran avui, sembla que té molt difícil continuar disputant el torneig.

L’equip lleidatà va haver de superar la duresa del Reus i un ambient hostil des del primer moment. Quan amb prou feines s’havien jugat tres minuts, Roberto di Benedetto va disposar de la primera ocasió clara, però la seua rematada es va estavellar al pal de la porteria del Reus. I als sis minuts, Andreu Tomàs va realitzar un llançament des del centre de la pista i, amb el temps de possessió esgotat, va sorprendre el meta Càndid Ballart per anotar el 0-1, un gol que acabaria canviant el guió que semblava escrit per a aquest partit.

Amb el marcador en contra, el Reus va passar a dominar, però el Llista no va perdre mai la cara al partit i va buscar el segon gol al sortir en perillosos contraatacs.

La sort del xoc semblava canviar al minut 16, quan els àrbitres van castigar amb una rigorosa targeta blava Maxi Oruste, quan amb prou feines portava deu segons a la pista. Marc Julià, un consumat especialista en aquests llançaments, no va poder superar un incommensurable Lluís Tomàs que, amb aquesta jugada, iniciava un autèntic recital de parades. La inferioritat numèrica del Llista va obligar una defensa heroica davant d’un Reus llançat que buscava el gol de l’empat. L’equip del Baix Camp no va ser capaç d’empatar i poc abans del descans Maxi Oruste va tornar a rematar contra el pal, amb la qual cosa els equips es van retirar als vestidors amb el 0-1 al marcador.

Després del descans, el Reus va sortir de nou abocat sobre la porteria del Lleida Llista, però primer Bruno di Benetto i després César Candanedo van poder marcar el segon gol per als lleidatans, que van tenir alguna opció més a la contra. Els dos porters es van convertir en protagonistes del matx i després d’un llançament al pal de Marc Julià va arribar el segon gol lleidatà, marcat per Joan Cañellas a dos minuts i 37 segons del final del partit (0-2), en la jugada en què va quedar seriosament lesionat Roberto di Benedettto, després que el fes caure a terra un jugador local.

Els últims instants del partit van ser dramàtics per al Llista, ja que el Reus va buscar no només el gol que l’atansés en el marcador, sinó una falta que hauria propiciat un llançament directe per als homes de Jordi García. El gol del Reus va arribar a 27 segons del final (1-2), però ja no hi va haver temps que els àrbitres castiguessin el quadre lleidatà amb la que hauria sigut la desena falta.

El Lleida Llista va arribar a Reus amb l’obligació de somiar, segons havia explicat a la prèvia el tècnic Albert Folguera, i, després del partit d’ahir, manté la llicència, ara per arribar a la final.