EL MILLOREL PITJOR

L'ICG Força Lleida encaixa la dotzena derrota del curs

L’ICG Força Lleida, sota mínims davant de l’Ourense, encaixa la dotzena derrota del curs || Voreja la remuntada durant l’últim quart després d’anar perdent per 19 punts

Ablaye Mbaye intenta anotar davant del nord-americà Earl Watson, jugador de l’Ourense.ÒSCAR MIRÓN

El mateix Sergio i Rozitis, amb una esmaixada al tall del descans, es van encarregar de deixar el partit encarrilat davant d’un ICG fos, que havia encaixat un parcial de 0-11 per al 27-43. L’equip visitant l’havia deixat en 6 punts en un nefast quart (4 de Mbaye i 2 de Quintela). Inici calcat al del partit en el tercer quart, amb dos triples seguits per part de Chapela i Feliu per al 33-43. Però si la remuntada ja era complicada, van entrar en joc els àrbitres, parcials a favor dels gallecs. Parcial de 0-5 i temps de Serna amb el 33-48. L’Ourense, amb la confiança de tenir els col·legiats de la seua part, va assolir una nova màxima diferència de 19 punts (35-54) després d’un 2+1 per a Rozitis. Kyei va donar resposta amb un triple, mentre Djuran, desesperat amb els col·legiats, cometia la seua quarta personal. A poc a poc li va anar guanyant terreny l’ICG Lleida al seu rival, a base d’encerts des de l’exterior, amb Djuran i Chapela molt actius. Gonzalo García va parar el matx amb el 44-58 a falta de 42 segons i Zamora, qui si no, va tancar el tercer quart amb un altre triple. Confiat amb tanta ajuda, l’Ourense va veure com l’ICG Força Lleida, avalat a mort des de la grada, intentava l’heroïcitat. Sortida en bloc i un parcial de 7-0 culminat amb un triple de Feliu, que va provocar els nervis en Gonzalo García (51-61). Van mantenir els lleidatans els seus millors minuts i van arribar a situar-se a només cinc punts d’un Ourense que havia arribat a manar per 19 (58-63). Però va aparèixer un altre jugador determinant per als gallecs, Alfredo Ott, que amb cinc punts consecutius va frenar les opcions de l’ICG Lleida a falta de 3:15. Temps de Serna i triple de Quintela. Encara hi havia temps, però se li escorria de les mans a l’equip lleidatà. Dos intents de triple fallits i Serna va esgotar els seus temps a falta de 48.8 segons i 61-68 en el marcador. Calia creure-hi. Errors de Quintela i Chapela en els seus nous intents de triple i només 35 segons per jugar-se. El xoc era per a l’Ourense, però va quedar patent que l’ICG Lleida es creix davant de les adversitats, massa en el partit d’ahir, i que se’n va poder anar amb el cap ben alt de la pista.

?

L’actitud dels jugadors davant totes les adversitats que se li van posar al davant durant tot el partit

lleida

L’ICG Força Lleida va vendre molt cara la derrota davant l’Ourense (61-70) en un partit en el qual Jorge Serna tenia les baixes per lesió de Sierra i Fall, no podia comptar amb Steel a l’estar amb la seua selecció i havia prescindit de Turner hores abans (vegeu el desglossament). Davant d’aquest panorama era previsible perdre i els lleidatans van plantar cara en tot moment, vorejant la gesta, ja que perdien per 19 punts al tercer quart. Dos triples de Stutz i Chapela van inaugurar el partit, amb l’ICG entossudit a obrir marge com més aviat millor, però l’Ourense no es va deixar intimidar per l’encert local i va carregar el seu joc sobre Rozitis. La conseqüència van ser dos personals de Stutz, que se’n va anar a la banqueta. Kyei el va substituir i també va entrar Oliva per Mbaye. L’Ourense va aconseguir anivellar de nou el partit (11-11), però Chapela va anotar el seu segon triple, mantenint el domini lleidatà. Va donar una petita estirada l’equip de Serna, però de nou van respondre els gallecs amb un triple de Sergio Rodríguez (18-16). Va entrar Lafuente en la direcció i també Djuran, buscant els espais exteriors, però a l’Ourense va aparèixer Zamora demostrant una classe digna d’ACB. Va posar el seu equip al davant, encara que Djuran, amb un triple, li va tornar la moneda. Llàstima d’una nova genialitat de Zamora, que va deixar el 21-22 al final dels primers deu minuts. Va tardar 47 segons a haver de demanar temps Serna després de dos jugades espectaculars de Watson (21-26). Perill que l’Ourense trenqués el partit i sí que va posar les bases. Zamora i Watson van seguir a la seua i l’equip visitant se’n va anar fins als 7 punts (25-32). Nou temps de Serna i resposta de Mbaye. Però allà es va apagar l’ICG. Va ser incapaç d’anotar durant més de cinc minuts. L’Ourense va aprofitar la falta d’idees per castigar i anar-se’n fins a una màxima de 12 punts després d’una nova cistella de Sergio Rodríguez (27-39). A sobre Djuran va cometre la seua tercera personal.