SEGRE

FUTBOL TRIBUNALS

Demanen excarcerar Rosell

La defensa al·lega que hi ha condemnats per fets més greus que són al carrer, com La Manada || L’expresident del Barça s’enfronta a una pena d’onze anys i 59 milions d’euros de multa

Rosell, ahir en la primera jornada del judici que es duu a terme contra ell a l’Audiència Nacional.

Rosell, ahir en la primera jornada del judici que es duu a terme contra ell a l’Audiència Nacional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa de Sandro Rosell va qüestionar ahir a la Secció Primera de la Sala Penal de l’Audiència Nacional que aquesta instància sigui competent per enjudiciar l’expresident del FC Barcelona perquè entén que els fets que es jutgen es van esdevenir fora d’Espanya (Brasil i Andorra) i constituirien, en tot cas, conductes que no eren punibles el 2006 en cap dels països implicats. Afirma a més que la investigació va ser prospectiva i sol·licita la nul·litat.

Així ho va afirmar el lletrat Pau Molins a la primera sessió del judici a Rosell; la seua dona, Marta Pineda; el seu soci Joan Besolí; el cunyat d’aquest, Antonio Ramos; el seu amic personal Josep Colomer, i el seu presumpte testaferro, Sahe Ohanessian, tots ells acusats per la Fiscalia com a integrants d’“una estructura estable” que des de l’any 2006, es va dedicar “al rentat de capitals a gran escala”.

Sandro està en presó preventiva des del maig del 2017 acusat de blanqueig i organització criminal

A l’inici del judici, la defensa va posar en dubte a més de la competència, la imparcialitat del tribunal, ja que, segons va explicar, és la mateixa Sala que li ha negat reiteradament sortir en llibertat sota fiança. “És lògic i humà que encara que sigui involuntàriament, els magistrats poguessin sentir-se inclinats a condemnar Rosell pel fet que hagi passat dos anys injustament a la presó”, va plantejar l’advocat de Rosell.

En tot cas, Molins va sol·licitar a la Sala que reconsideri la seua postura sobre la llibertat de Rosell, l’empresonament del qual vulnera segons la seua opinió el seu dret a la defensa, i se’l deixi en llibertat “en aquest mateix moment” o, en tot cas, quan acabi el judici, abans que es dicti sentència aportant per si és necessari per a una eventual fiança el seu patrimoni embargat de 30 milions d’euros.

Des que el maig del 2017 va ingressar en un centre penitenciari, ha reclamat més d’una desena de vegades l’excarceració. Segons el lletrat, l’exmandatari blaugrana no pot preparar la defensa des de la presó i se l’ha privat, d’aquesta manera, de poder accedir als documents per provar la seua innocència. “Aquesta mateixa justícia no ha dubtat a deixar en llibertat provisional persones processades i condemnades en primera o fins i tot en segona instància, com La Manada, per delictes més greus”, va afegir Molins. La sessió va començar amb quaranta-cinc minuts de retard i al poc de l’inici es va suspendre durant mitja hora més a fi de resoldre problemes tècnics a la sala. El fiscal José Javier Polo va defensar la incorporació de noves proves.

El Ministeri Públic demana onze anys de presó i 59 milions d’euros de multa per a Rosell, per liderar una xarxa que presumptament va blanquejar prop de vint milions d’euros.

Sol·licita la mateixa pena i 54 milions de multa per a Besolí; set anys i 50 milions d’euros per a Pineda, vuit anys per a Ramos, set per a Ohanessian i sis per a Colomer, com a integrants tots ells d’aquesta “estructura estable” de blanqueig, segons el fiscal.

tracking