SEGRE

Rosell nega que rebés comissions per partits de la selecció brasilera

L’expresident del FC Barcelona s’ha negat a respondre a la Fiscalia

El banc dels acuats

Rosell nega que rebés mossegades per partits de la selecció brasileraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident del F.C. Barcelona Sandro Rosell ha negat haver rebut "comissions legals ni il·legals" pels drets audiovisuals de 25 partits amistosos de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) pels que se l'acusa de blanquejar 20 milions d’euros i quedar-se amb almenys 6,5 milions. Rosell ha començat a declarar en el judici que se segueix contra ell i unes altres quatre persones, entre elles la seua dona, a l’Audiència Nacional. Ho ha fet a preguntes de la seua defensa, que exerceix l’advocat Pau Molins, després de negar-se a respondre a la Fiscalia, que demana per a ell 11 anys de presó i 59 milions d’euros de multa, per "tantes falsedats i errors" que, segons ell, conté l’escrit d’acusació.

En el seu relat, Rosell ha explicat que va assolir el 2006 aquest contracte amb la CBF com a mitjancer de la companyia saudita ISE, competidora d’Al Jazeera, després d’oferir a la federació brasilera el doble dels diners que els estaven pagant per aquests partits. Dels 600.000 euros que els havien pagat en la temporada anterior per un partit, ell va passar a oferir 1.150.000 euros després de convèncer el propietari d’ISE dient-li que "el barat si el pagues més car acaba donant més diners". "Es pot pagar més per guanyar més", ha reiterat en diverses ocasions, recordant que al món del màrqueting l’important és donar-li valor al que en principi no el té com ha dit que ell va fer amb la pilota de la lliga de futbol professional espanyola, que de regalar-la Adidas va passar a comprar-la Nike per "una fortuna" i això li va reportar grans beneficis. Ha insistit que "no hi va haver comissions legals ni il·legals" derivades del contracte amb la CBF, sinó "només una retribució" a la seua empresa per part d’ISE i ha assegurat que al llavors president de la CBF, Ricardo Teixeira, no li va exigir el pagament d’aquestes comissions que li atribueix la Fiscalia.

Segons la seua explicació, el contracte amb la CBF per 25 partits amistosos de la selecció brasilera de futbol va assolir els 27 milions d’euros i d’aquesta quantitat ISE es va comprometre a donar-li entorn del 10 per cent per la seua actuació com a mitjancer. En el que porta declarant, Rosell ha passat de puntetes pel temps que va estar en el Barça, del qual en parlar, ha dit, que se li’n va "l’olla" perquè quan parla del club "se salten les emocions".

tracking