BÀSQUET COPA DE LA REINA

Rere la final sense pressió

El Cadí, sense res a perdre, s’enfronta avui al Girona a les semifinals de Copa || “Els he dit que no es tallin, que siguin descarades”, apunta Bernat Canut

Les urgellenques, eufòriques a l’aconseguir la classificació per a les semifinals de Copa.NPHOTO/FEB

El Cadí la Seu viurà avui una altra jornada històrica amb un lloc a la gran final de la Copa de la Reina en joc. Les lleidatanes afrontaran el repte sense cap tipus de pressió, després de superar dijous l’Araski als quarts de final i amb remuntada inclosa. L’empresa no serà gens fàcil, ja que davant hi haurà el Girona, un dels favorits al títol juntament amb el Perfumerías Avenida. “Per a nosaltres és el partit de la il·lusió. No hi tenim res a perdre i molt a guanyar, per això els he dit a les jugadores que no es tallin, que siguin descarades. No tenim pressió”, va indicar.

El Cadí ja va ser capaç de guanyar el totpoderós Girona a la primera volta de la Lliga, una cosa que Canut no descarta repetir, més si és possible “en un torneig com la Copa, on tot és possible si tens un bon partit”, va avisar. Per aconseguir-ho, reconeix que l’equip no pot arrancar com ho va fer davant de l’Araski, quan poc abans d’acabar el primer quart perdia per 17 punts. “Davant de l’Araski vam pagar la novatada, els nervis del debut, però també el gran encert del rival, que va anotar sis triples al primer quart i ens va obligar a canviar el guió. Això no ens pot tornar a passar davant del Girona, perquè seria definitiu”, va asseverar Canut, que va enaltir el poder mental de les jugadores. “Crec que mentalment estem molt bé, com es va demostrar davant de l’Araski. Potser aquest equip amb altres jugadores no hauria aixecat aquest partit, però són incansables i treballadores, ho tenen gravat a la pell”, va indicar.

El club va noliejar ahir un autocar que avui a les 5.00 del matí viatjava cap a Vitòria amb gairebé 50 seguidors

D’altra banda, prop de mig centenar d’aficionats del Cadí han viatjat avui a primera hora del matí cap a Vitòria a l’autocar noliejat pel club després d’obtenir el bitllet per a les semifinals, i s’uniran als prop de 120 que ja van assistir al debut de Copa dijous. Pel que fa a la jornada d’ahir de la Copa, no va oferir cap sorpresa. El Perfumerías Avenida, que defensa la corona, va atropellar el Nissan Al-Qázeres, al qual va derrotar per 102-63, i avui jugarà a semifinals amb el Gernika, que va superar el Gipuzkoa per 83-70.