BÀSQUET EUROLLIGA

Un altre clàssic blaugrana

El Barcelona va tornar a derrotar el Madrid, aquesta vegada a la competició continental || Abans del partit el club va penjar al Palau la samarreta de Navarro

Juan Carlos Navarro va ser ovacionat per l’afició blaugrana abans del partit davant del Madrid.FC BARCELONA.CAT

El Barça Lassa es va imposar ahir al Reial Madrid (77-70) al Palau Blaugrana, al clàssic de l’Eurolliga, per seguir en ratxa i tornar a guanyar l’etern rival, com ja va fer a la final de la Copa del Rei. Amb aquesta victòria l’equip ja voreja un play-off per al qual ja està classificat el Madrid.

El Reial Madrid va poder escapar-se en el marcador però no ho va fer, després el Barça es va escapar encara més però tampoc no va tenir un tancament fàcil de partit, i va arribar a posar-se a cinc el Madrid (75-70) amb més d’un minut de joc. Finalment, els blaugranes van lligar una valuosa victòria, a nivell moral i de classificació.

Davant de Tomic i Thomas Heurtel van exercir de parella letal, amb permís d’un Kevin Seraphin a qui sempre troba el seu compatriota. Ahir, el pivot croat (22 punts i 13 rebots) i el base francès (17 punts i 10 assistències) van brillar per confirmar que aquest Barça, després de dos anys de sequera, és seriós aspirant a Europa.

El partit va tenir de tot. La tensió arrossegada del final polèmic de la Copa del Rei, la importància del partit i l’escenari, una Eurolliga en què el Reial Madrid està molt més còmode, van propiciar un bonic espectacle. El primer quart va ser de tempteig, però a poc a poc els dos es van atrevir a fer més coses. Al descans es va arribar amb un 42-37 que va maquillar Randolph en el tir lliure. Però un parcial de 8-0 va situar el Barça amb 13 punts d’avantatge (50-37) a l’arrancada del tercer quart. L’avantatge màxim del Reial Madrid havia estat un +8 (21-29) a la primera part. Heurtel victorejat com a

MVP

pel Palau, va posar un 67-54 ja decisiu a falta de 5:14 per al final. Es va atansar el Reial Madrid amb un triple de Facundo Campazzo que va posar aquest 75-70, però una última cistella de Tomic va sentenciar.

Navarro penja la samarreta i ja és llegenda blaugrana Juan Carlos Navarro ja és oficialment una llegenda del club blaugrana al penjar la samarreta a dalt de tot del Palau Blaugrana des d’ahir. “Tinc molts nervis però estic content, amb tota la meua gent”, va assegurar el gran protagonista de la nit, eix central d’un acte emotiu, que va començar amb un màping, que va incloure l’homenatge del Reial Madrid de mans del seu capità, Felipe Reyes, i que va acabar al penjar la samarreta amb ajuda de les seues filles. Navarro, 35 títols en 1.139 partits, amb 13.609 punts anotats, va dedicar l’homenatge al seu pare, que va morir l’any passat.